'SAVAŞ SUÇU İŞLİYORLAR'

Suriyeliler için eğit-donatın Türkiye ayağı önceki gün başladı.

29 Mayıs 2015 Cuma 13:58
'SAVAŞ SUÇU İŞLİYORLAR'

 Washington, programdan mezun olacak 40 kişinin daha sonra Suriye’deki konuşlandırmasının, İran ile süren nükleer müzakereler için son tarih 30 Haziran’dan sonra gerçekleştirileceğini söyledi.


TÜRKİYE ve ABD arasında müzakereleri yılan hikâyesine dönen Suriyeli muhalifler için eğit&donat programının Türkiye ayağı, önceki gün resmen yürürlüğe girdi. Hürriyet’e bilgi veren ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, 27 Mayıs 2015’de 40 kişilik bir grubun Türkiye’deki eğitimine başlandığını söyledi.

Öte yandan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki seçimler sonrası yaptığı balkon konuşmalarını hatırlatarak, "7 Haziran akşamı değil balkona, pencereye çıkamayacaklar" dedi.

Demirtaş'ın Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki mitingine Tunus İşçileri Komünist Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami de katılıp bir konuşma yaptı. Demirtaş, alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti.
Ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmelere değinen, partisinin parlamentoya girememesi halinde Türkiye'nin silahlı gücünün bu ülkeye girmesi kuşkusunu yaşadığını anlatan Demirtaş, Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin 'savaş suçu işlediğini" iddia etti. "Bombalar, füzeler onların hepsi ortaya çıkacak. Hangi parayla satın alındığı ortaya çıkacak. Uluslararası ceza mahkenmesinde, Lahey'de yargılamayı gerektirecek suçlar işlediler" diyen HDP Eş Genel Başkanı, "TIR'lar dolusu silahlar hangi parayla alındı?" diye sordu.

DHA





Son Güncelleme: 29.05.2015 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol