SARRAF DAVASINDA ŞOK DETAY!

New Yorker dergisinin deneyimli yazarı Dexter Filkins, Rıza Sarraf davasını yazdı. Filkins, mahkemedeki belgelerde “Sarraf’ın eski bakan Zafer Çağlayan’a değeri 45 milyon dolardan fazla nakit, mücevher ve lüks eşyayı rüşvet olarak verdiği” bilgisinin bulunduğunu aktardı.

16 Nisan 2017 Pazar 12:41
SARRAF DAVASINDA ŞOK DETAY!

New Yorker dergisi yazarı Dexter Filkins, 17-25 Aralık operasyonlarının kilit ismi, ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın davasına ilişkin kaleme aldığı makalede, Manhattan Bölge Mahkemesi’nde belgelerde “Sarraf’ın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a değeri 45 milyon dolardan fazla nakit, mücevher ve lüks eşyayı rüşvet olarak verdiği” bilgisinin bulunduğunu savundu.

‘Neden ABD’ye geldi?..’

Filkins, Sarraf davasında soru ve komplo teorilerinin her geçen gün artığına işaret etti. Makalede, ABD’de kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçundan yargılanan Sarraf’ın tutuklandığı dönemde az çok Türk hükümetinin korumasında olduğunu belirterek ABD hükümetinin peşinde olduğuna inanmak için nedenleri olduğu halde neden ABD’ye gittiği sorusunu gündeme getirdi. Sarraf’ın ailesi ile birlikte Disneyland’ı ziyarete geldiği açıklamasını hatırlatan Filkins, bazı Türk vatandaşlarının ise Sarraf’ın ABD’li savcılarla bir anlaşma yapmak için buraya gittiğine inandığını aktardı. Böyle bir anlaşmanın söz konusu olup olmadığının bilinmediğini kaydeden Filkins, savcıların Sarraf’ın entrikalarına devam edebilmek için Türk hükümetinden üst düzey yetkililere rüşvet verdiğini belirttiğini aktardı. Yazıda, Manhattan Bölge Mahkemesi’nde belgelerde “Sarraf’ın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a değeri 45 milyon dolardan fazla nakit, mücevher ve lüks eşyayı rüşvet olarak verdiği” bilgisinin bulunduğu iddiası ifade edildi. Davada geçen ay yaşanan gelişmelere dikkat çekilen yazıda “Sarraf, ABD Başkanı Donald Trump’a yakın isimlerden Rudy Giuliani’yi ve eski ABD başsavcısı Michael Mukasey’i tuttu. Bu gelişmenin ardından Trump, Sarraf hakkında soruşturrma açan savcı olan Preet Bharara’yı kovdu. Başkanla dost olan bir hukuk ekibi iş başındayken, düşmanca davranan savcı görevden alınmışken Sarraf savcılıkla sessiz bir anlaşma yapmayı umut ediyor olabilir” ifadeleri kullanıldı.

‘Karanlık işler mi dönüyor?..’

Yazıda yine geçen ay tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yla ilgili ise “Müşterisi olan Sarraf kamuoyunda bu kadar fazla bilinen bir davada yargılanırken ve yöneticisi olduğu bankaya Sarraf’ın parasını akladığı suçlamaları yapılırken nasıl ABD’ye geldi. Yoksa, başka karanlık işler mi dönüyor” sorusu gündeme getirildi. 17 Aralık iddianamesinde Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan 240 bin Avro değerindeki saati rüşvet aldığı yer almıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol