SAATİ ALAY KONUSU OLDU...

IŞİD lideri Abu Bakr al-Baghdadi’nin Musul’daki Büyük Cami’de çekilen video görüntüsünü en ufak ayrıntısına kadar inceleyen İngiliz basını, terör grubunun başının vaaz sırasında taktığı saati haber yaptı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 10:58
SAATİ ALAY KONUSU OLDU...

 İngiliz The Mail gazetesi, “Terörist başı Batı’yı itham ediyor ama James Bond’un da giydiği 3,500 sterlinlik saat takıyor” başlığını attı. Vaazda taktığı saatin Rolex, Seconda veya 4,000 sterlinlik Seamaster olduğuna dikkat çeken gazete, Baghdadi’nin tasarımcı saati giyerek yorumculara alay konusu olduğunu belirtti.

The Daily Telegraph, “Abu Bakr al- Baghdadi gösterişli saati yüzünden gülünç duruma düştü” başlıklı haberinde İslam Devleti liderinin saatiyle kendisini takip edenler arasında tereddüt yarattığını ileri sürdü. Halkın arasına ilk çıkışında pahalı bir saat takan IŞİD liderinin siyah cüppe giymesinin Bağdat’tan hükmeden son Halifelerin hatırasını yaşatmak için olabileceğini yazdı.
Diğer taraftan Irak hükümeti, Baghdadi’nin bir askeri operasyonda yaralandığı iddiasını sürdürdü ve video filmdeki kişinin IŞİD lideri olmadığını iddia etti.
Faruk ZABCI/LONDRA

DHA





Son Güncelleme: 07.07.2014 11:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol