Rusya'nın önerisine ABD'den soğuk tavır

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne dün yaptığı Ortadoğu'yu ziyaret önerisi ile ilgili olarak ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice'tan açıklama geldi: Zamanı mı?

10 Şubat 2011 Perşembe 00:48
Rusya'nın önerisine ABD'den soğuk tavır

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne dün yaptığı Ortadoğu'yu ziyaret önerisi ile ilgili olarak, ''Bölgeye son derece hassas bir dönemde böyle bir ziyaretin yapılması barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunabilir mi, bu sorulara son derece dikkatli bir şekilde yanıt vermemiz, konuyu başkentlerimizde değerlendirmemiz gerekiyor'' dedi.

Rice, bugün gazetecilerin Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin'in, 1979 yılından beri Ortadoğu'ya hiç ziyaret düzenlemeyen Güvenlik Konseyi'nin bölgeye gitmesinin yararlı olacağını söylediğinin hatırlatılarak Rusya'nın önerisine nasıl baktıklarının sorulması üzerine şöyle konuştu:

''Şunu açıklıkla söylemem gerekiyor, dün bu konuda Konsey'de bir karar almadık. Bizim de dahil olduğumuz pek çok Konsey üyesi ülke, bu gezinin amacının ne olduğu, neden şimdi gidilmesi gerektiği, nerelere gidileceği gibi son derece önemli sorular yöneltti. Bölgeye son derece hassas bir dönemde böyle bir ziyaretin yapılması barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunabilir mi, bu sorulara son derece dikkatli bir şekilde yanıt vermemiz, konuyu başkentlerimizde değerlendirmemiz gerekiyor.''

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mark Lyall Grant da sorular üzerine, böyle bir ziyarete ''ilkesel olarak'' karşı çıkmadığını, ancak ziyaretin zamanlaması ve amacı hakkında soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

Rusya dün Konsey'e aralarında Mısır, Lübnan, Suriye, İsrail ve Filistin topraklarının bulunduğu bölge ülkelerini ziyaret etme önerisinde bulunmuş, bölgedeki durumdan endişe duyduklarını belirtmişti.

AA

Kaynak : haber7.com





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol