RUSYA VE YPG ANLAŞTI!

Reuters'n iddiasına göre Rusya, YGP ile anlaştı. Anlaşmaya göre, Rusya, Suriye'nin kuzeyinde üs kurmasına izin verecek.

20 Mart 2017 Pazartesi 17:13
RUSYA VE YPG ANLAŞTI!

Uluslararası haber ajansı Reuters, Rusya'nın YPG ile anlaştığını duyurdu. Reuters, iddiasını örgütün sözcüsüne dayandırdı.

iddiaya göre anlaşma pazar günü sağlandı. Haberde, anlaşmanın bir parçası olarak Rus güçlerinin YPG'ye askeri eğitim vereceği ve YPG'nin üs kurmasına izin vereceği ifade ediliyor.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş, yeni kanun hükmünde kararname (KHK) için son aşamaya gelindiğini yakın bir zamanda kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Kurtulmuş, Avrupa ile yaşanan diplomatik kriz sonrası Geri Kabul Anlaşması’nın iptalinin gündeme gelmesine ilişkin olarak “Geri Kabul Anlaşması'nın iptali gündeme gelmedi. Milli menfaatler içerisinde konuları değerlendiririz. Geri kabul anlaşması Türklere vizesiz Avrupa ile gündeme gelmiş, belirli bir mesafe alınmıştı. Şartlara göre karar vereceğiz” dedi.

Numan Kurtulmuş açıklamalarından satırbaşları...

YPG-Rusya anlaşmasına ilişkin açıklama

"Suriye'nin kuzey bölgesinde bir terör devletinin kurulmasını asla kabul etmeyeceğimizi ilgili taraflara belirtiyoruz, Rusya da ABD'de bunu biliyor. Türkiye'nin bölge siyasetine ilişkin en önemli rezervlerinden birisi bu. Malesef bölge, özellikle Münbiç ve Rakka operasyonu hem ABD hem Rusya son kararlarını gözden geçirecekler Biz Türkiye olarak bu bölgelerin tamamının etnik, kültürel ve mezhebi yapısının korunmasından yanayız. Rakka, Afrin ve Münbiç'in etnik yapısı korunmalıdır. Hem Ruslarla hem Amerikalılarla konuşuyoruz. Münbiç ve Rakka operasyonuyla ilgili henüz net bir karar yok. Türkiye, PYD unsurları yer almazsa DEAŞ'tan bölgenin temizlenmesi ve kurtarılması sürecinde etkin bir şekilde yer almaya hazırdır."

Reuters duyurdu: Rusya ve YPG anlaştı

'PKK'NIN GÖSTERİ YAPMASINA SES ÇIKARMADILAR'

"Bütün milletimizin ibretle izlediği gibi Türk vatandaşlarının barışçıl gösteriyi atlarıyla, köpekleriyle engelleyecek kadar barbarca tutum içerisine girdiler. Bu tavrı reva görenler PKK'nın açık bir şekilde gösteri yapmasına ses çıkarmadılar. Hatta PKK'nın Almanya'nın şehirlerinde polisin gözetimi altında güvenlikle yapmalarını sağlayacak imkanı sağladılar. Bu kabul edilemez. Son derece yanlış tavır ve tutumdur. Hiçbir demokratik kural bakımından izahı yoktur. Bu örgütün açıkça posterleriyle Türkiye karşıtı gösteri yapmasına müsaade etmek, dostu oldukları Türkiye'nin bakanlarına toplantı yapmasına izin vermeme tvrını kabul etmiyoruz. Bu tavrı açıkça kınadığımızı belirtiyoruz. Bu dostluğa ve müttefikliğe uymayan tavırlar, daha sonraki demeçlerle derinleştirilmiştir.

Almanya’ya eleştiri: FETÖ’ye arka çıkmak demektir

"Alman istihbaratının başkanı 15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ izine rastlanmadığını, Türkiye'nin inandırıcı olmadığını söylediği cümleler kabul edilebilir değildir. FETÖ'nün bu işin arkasında öldüğünün ispat edilebilmesi için 250 bin kişi mi ölmeliyidi? 2 bin 500'e yakın yaralımız, bombalanmış olan Külliye, TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Boğaz Köprüsü'ndeki o görüntüler. İnsanların üzerinden geçen tankların görüntüleri yeterli deliller değil midir? Hangi akla hizmet söylenmiş bir söz olduğunu anlamakta zorlandığımızı söylemek isterim. FETÖ'ya arka çıkmak demektir. Bütün bunları bir telaşla söylenmiş, Türkiye'nin referandumunda 'Evet' çıkmaması için söylenmiş sözler olarak gördüğümüzü belirtmek isterim"


TÜRKİYE-AVRUPA GERİLİMİ

"Hiç kimse Türk halkını bir şey anlamaz zannetmesin. Bu manşetlerle bu tavırlarla ortaya bazı siyasetçiler tarafından konulan keskin Türkiye karşıtlığı ile vatandaşlarımızın ferasetle oy kullanmasına neden olurlar. Yahu bu adamlar niye böyle davranıyor diyerek vatandaşlarımızın güçlü şekilde Türkiye'nin istiklaline sahip çıkmasına neden olurlar. Bu davranışları demokrasiye uygun bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bütün bunlar Türkiye karşıtı çevrelerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir. Avrupa'da yükselen ırkçılığın, Türkyie düşmanlığının tezahür etmiş halleridir. Bundan Türkiye'ye zarar gelmez ama bunları yapanlar fayda edemez. Bu devam ederse aşırı milliyetçilik yükselir. Oradaki vatandaşlarımız Avrupa toplumunun kalıcı mutedil unsurlarından biridir. Oradaki varlığımızın emniyetini koruyacak, toplumlarıyla daha iyi entegre olmalarını sağlayacağız. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğumuzu yerine getireceğiz."

'HARİÇTEN GAZEL OKUMASINLAR'

"Türkiye'nin hangi sistemle yönetileceğine felance ülkede oturan biri karar vermez. Buna aziz Türk milleti karar verir. 16 Nisan'da sandık ortadadır, millet ne karar verirse başımızın üstünedir. Türkiye'deki referandum TBMM'den 339 milletvekilinin 'Evet' oyu ile çıkmış ve milletin önüne gitmektedir. Hariçten gazel okumasınlar. Türk halkının tercihlerine saygı duysunlar. Tercih ne olursa olsun başımızın üstünedir. Kusura bakmasınlar biz bu faşizm benzetmelerini Avrupalı dostlarımızın geleceğinden endişe ettiğimiz için söylüyoruz. Bunlardan korunmaları için davranışlarını gözden geçirmeleri gereken biz değiliz. Bu tavırları ortaya koyanlar, faşizm ve nazizm söylemlerinden endişe edenlerdir. Wilders diye bir adam çıkacak, ya da Almanya'da neo-naziler ortaya çıkacak, Türklere yabancılara karşı derin devlet operasyon yapacak, Müslümanlar dışarı diye mitingler yapılacak, siz de çok kültürlülükten bahsedip ırkçılığa demokratik tepki diyeceksiniz. Akıllarını başlarına toplasınlar diye söylüyoruz. Bize laf yetiştirmelerine gerek yok. Tedbir çok kültürlülükten geçiyor"

'FAŞİZMİN VE NAZİZMİN AYAK SESLERİNİ DUYUYORUZ'

"Faşizmin ve nazizmin ayak seslerini duyuyoruz. Buna tedbir almak lazım. Orada 3 nesildir oturan insanları, kendi vatandaşı olan insanları yabancı göstermek doğru değildir. O akşam yaşadıklarımız sabaha kadar bütün milletimizi öfkelendirdi. Biz siyasi akılla hareket ediyoruz. Yakın komşumuz, dostumuz, müttefikimiz, Avrupa kıtasını kötü bir gelecek bekliyor. Bu tedbirleri almanın yolu yabancılarla dostluk içerisinde yaşamaktır. Rencide etmek için söylemiyoruz, akıllarını başlarına alsınlar. Faşizmin tuzağına düşmesinler diye bunları söylüyoruz"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.03.2017 23:32
Anahtar Kelimeler:
RusyaYpgRusya Ve Ypg
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol