RUSYA'DAN ŞOK TEHDİT!

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulmasının hâlâ geçerli bir ihtimal olduğunu söyledi.

20 Nisan 2017 Perşembe 19:40
RUSYA'DAN ŞOK TEHDİT!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nın geçen hafta Rusya'dan charter uçuşları konusunda bir sıkıntı yaşandığı yönünde haberleri üzerine herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını açıklamasından sonra Rusya'dan konu ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.
Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği uyarısının hâlâ geçerli olup olmadığı yönündeki soruya, "Pozisyonumuz değişmedi. (Rus havacılık ajansı) Rosaviatsiya bir uyarıda bulundu. Bu uyarının içeriğini gördünüz. Şu anda buna ek olarak verilebilecek bir bilgi yok" yanıtını verdi.

CHARTER UÇUŞLAR DURDURULABİLİR

Rus havayolu şirketleri 10 Nisan'da Rosaviatsiya'dan, Türkiye'deki iç siyasal durum nedeniyle bu ülkeye charter uçuşların durdurulabileceği uyarısının yer aldığı bir telgraf almıştı.
Kommersant gazetesi, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu şirketlerini uyarmasının, ABD'nin 7 Nisan'da Suriye'yi vurması sonrası Rusya—Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin bir sonucu olduğunu iddia etmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol