RUSLARDAN ABD'YE: TÜRKLER ŞEREFLİ BİR MİLLETTİR

Eski Rus milletvekili, Rusya Stratejik Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sergey Markov, Rus televizyonunda Türkiye'yi savundu

27 Mart 2018 Salı 01:12

Rus ulusal NTV televizyonu canlı yayın programında 2 ABD'li siyasi uzmanın, "Türkler dış politikada da pazarlık yapmayı sever" diye ifadeler kullanması üzerine Rus uzman Markov, "ABD'li uzmanlar ne yazık ki Türkiye hakkında hiç bir şey anlamıyorlar. Kesinlikle anlamıyorlar. Türkleri sokakta ticaret yapan insanlar olarak mı görüyorsunuz?! Türkler büyük bir millet! Türkiye zengin ve büyük tarihine sahip bir ülke. Türkler onurlu ve şerefli bir millet!" sert tepki verdi.

TÜRKİYE BİZİM AVRASYALI ORTAĞIMIZ

Markov, Washington'un bölgedeki politikaları nedeniyle Ankara'nın kendi ulusal güvenliği bakımından doğru adımlar attığını da sözlerine ekledi. Markov Rus-Türk ilişkilerinin önemini de vurgulayarak, "Türkiye ile çok ortak yönlerimiz var. Unutmayalım: Türkiye bizim Avrasyalı ortağımız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, son olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan bir olay üzerinden öğrencilere sert çıkmış onları 'komünist' etiketi üzerinden aşağılamıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol