REFERANDUMA SERT MÜDAHALE!..

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık referandumu için yerel saatle 09.00'da (TSİ 10.00) oy verme işlemi başlarken İspanya İçişleri Bakanlığı oy sandığı ve pusulalarına el koyulmaya başlandığını açıkladı.

01 Ekim 2017 Pazar 12:33
REFERANDUMA SERT MÜDAHALE!..

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde bağımsızlık referandumu için yerel saatle 09.00'da (TSİ 10.00) oy verme işlemi başlarken İspanya İçişleri Bakanlığı oy sandığı ve pusulalarına el koydu. İspanya İçişleri Bakanlığı, Twitter üzerinden el konulan sandıkların fotoğraflarını paylaştı ve "polis Katalonya'da görevine devam etmektedir" denildi. Polis, oy kullanmak için okullara giden Katalanlara müdahale ediyor. Sokaklara taşan müdahalede, çok sayıda gözaltı var. 

Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont'un oy vereceği Girona bölgesindeki bir merkeze de polis müdahalesi geldi. Reuters haber ajansı bu noktada polisle Katalanlar arasında çatışmalar yaşandığını bildiriyor. Puigdemont yine Girona bölgesinde Cornella del Terri isimli bir köyde oyunu kullandığı açıklandı.

OY KUYRUĞU OLUŞTURDULAR

Katalonya’da bağımsızlık referandumu için binlerce kişi oy verme merkezlerine geldi. İspanya merkezi hükümeti ise, tüm iptal çağrılarına rağmen yapılan referandumu yasa dışı ilan etti. Katalanlar seçim merkezlerine akın ederken, Barselona limanında konuşlandırılan polis kentlere sevk edildi. TSİ 10.00 sıralarında başlayan oylamanın TSİ 21.00 sıralarında sona ermesi bekleniyor. Katalonya yerel hükümeti, referandumdan evet sonucunun çıkması halinde 48 saat içinde bağımsızlığın ilan edileceğini duyurdu.

Madrid hükümetinin Katalonya temsilcisi Enric Millo, düzenlediği basın toplantısında, " Yapmak istemediğimiz bir şeyi yapmaya zorlandık" dedi.

Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Korkak bir başkan polisleriyle şehrimizi işgal etti, burası bizim şehrimiz" ifadesini kullandı. Barcelona futbol takımının eski oyuncusu Carles Puyol ise yine Twitter hesabı üzerinden, "Oy vermek demokrasidir" mesajını paylaştı.
 

[Haber görseli]

[Haber görseli]

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol