RAHİP RAHİBEYE TECAVÜZ ETTİ...

"Beni bileklerimden karyolaya bağlayıp 4 kez tecavüz etti"

07 Temmuz 2011 Perşembe 21:08
RAHİP RAHİBEYE TECAVÜZ ETTİ...

 İTALYA'nın Cosenza kentinde 2006 yılı Ocak ayında bir rahibeye tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan Peder Fedele Bisceglia'ya 9 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Beş yıl önce, yanında görev yapan rahibe Tania Alessi'nin "Beni bileklerimden karyolaya bağlayıp 4 kez tecavüz etti, birileri de tehdit amaçlı filmimizi çekti" iddiası üzerine tutuklanan Fedele Bisceglia hakkında Cosenza mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Kararda din adamı tecavüz suçlamasından 9 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Karar uyarınca sekreter Antonio Gaudio da tecavüze yardım ettiği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kökeni Katolikler'in ünlü azizlerinden Assisili Francesco'ya dayanan Fransiskenler tarikatının Kapusenler koluna mensup olan 73 yaşındaki Peder Fedele Bisceglia, marjinal tutumuyla oldukça gözönünde bulunuyordu. Porno yıldızı Luana Borgia ile çeşitli yardım faaliyetleri düzenleyerek dikkatleri üzerine toplayan din adamı, Afrika'daki misyonerlik faaliyetlerinin yanı sıra çocuk yaştaki anneler ve hayat kadınlarına yönelik dayanışma faaliyetleriyle de sık sık gündeme gelmişti. Cosenza futbol takımı taraftar başkanlığıyla da tartışmaların odağı olan din adamı, rahibenin şikayetinin ardından yapılan telefon dinlemeleri sonucu yakayı ele vermişti. Ancak Bisceglia, tecavüz suçlamasıyla tutuklandıktan 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kararın açıklandığı duruşmada avukatıyla birlikte hazır bulunan Fedele Bisceglia, hapis cezasının açıklanmasının ardından mahkeme salonunda bulunan rahibe Tania Alessi'ye dönerek, "Sen bir rahibe değil, bir şeytansın" diye bağırdı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bisceglia, temyize başvuracağını dile getirdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol