PUTİN: KİMYASAL İDDİALAR APTALLIKTIR

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin “Suriye ordusunun taarruza geçtiği şartlarda Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını söylemek büyük bir aptallıktır” dedi.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:17
PUTİN: KİMYASAL İDDİALAR APTALLIKTIR

 Putin, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair elinde belgeler olduğunu öne süren ve bu belgelere dayanarak bilgiler sunan ABD’nin, delilleri Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne iletmesi gerektiğini söyledi.

 
‘SAVAŞI KAZANIRKEN NEDEN KİMYASAL KULLANSIN?’
Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Putin “Suriye ordusunun taarruza geçtiği şartlarda Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını söylemek büyük bir aptallıktır” dedi.
 
Rus lider, ‘Esad hükümetinin kazanmak olduğu bir savaşta kimyasal silah kullanmasının mantık taşımadığını’ ifade etti. 
 
Putin, “Kimyasal saldırının bu nedenle bir provokasyondan başka bir şey olmadığına inanıyorum... Provokasyonu yapanlar, diğer ülkeleri savaşa çekmek ve böylece uluslararası toplumun güçlü ülkelerinin desteğini almak isteyenler” dedi.

Putin  “Britanya parlamentosunun Suriye kararı benim için tamamen beklenmedik bir olaydı. Karar, orada sağduyuyla hareket eden bazı insanların bulunduğunu gösteriyor” dedi.
 
‘TEK TARAFLI OPERASYON KARARI ÜZÜCÜ OLUR’
Rusya Devlet Başkanı, ABD’nin Suriye’ye ‘solo operasyon’ düzenleme olasılığı hakkında da yorumda bulundu.
 
Putin, “Eğer ABD, Suriye’ye tek taraflı bir askeri operasyon düzenleme kararı alırsa bu son derece üzücü olur” dedi.
 
St. Petersburg kentinde düzenlenecek G20 zirvesini önemli bir fırsat olarak belirten Putin, ‘Suriye krizinin G20’de tartışılması gerektiğini’ savundu.
 
Putin, Obama’nın Nobel Barış Ödülü almış olmasına dikkat çekerek, ‘askeri operasyonun neden olabileceği sivil kayıpları düşünmesi gerektiğini’ söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2013 16:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol