POLİS ARTIK DUVARLARIN ARDINI GÖREBİLECEK

Polis memurlar ve diğer acil durum hizmetleri yetkilileri Robocop benzeri bir yetenek sahibi olacak.

20 Şubat 2013 Çarşamba 13:32
POLİS ARTIK DUVARLARIN ARDINI GÖREBİLECEK

 Daily Mail’ın haberine göre Google tarafından geliştiriliyor olan “Glass” projesine benzeyen Golden-i isimli cihaz, infrared teknoloji sayesinde duvarların içerisini görebilmeyi sağlıyor.

Ses komutları ve baş hareketleriyle çalışan cihaz, kullanıcının önemli bilgilere ellerini kullanmadan erişmesine imkan veriyor.
Golden-i, ABD şirketi Kopin Corporation tarafından geliştirildi fakat polis, itfaiye ve sağlık görevlilerine uygun hale getirilen yazılımsal çözüler İngiltere, Nottinghamshire temelli Ikanos Consulting tarafından oluşturuldu.
Cihaz, geçen ay Las Vegas’ta düzenlenen CES 2013 şovunda gösterildi.
Bu yıl denenmesi planlanan cihaz, Google’ın Glass projesinden önce satışa sunulabilir.
Cihazın polis uyumlu uygulaması, memurların bilahare analiz etmek üzere olayları kaydetmelerine ve diğer Golden-i bilgisayarlarından alınan canlı videoları görüntülemelerine olanak vererek sahada, gerçek zamanlı durumsal farkındalık sağlıyor.
Sistem ayrıca yüz tanıma uygulamasını kullanarak şüphelileri belirleyebiliyor, hareket sensörlerinden uyarı alabiliyor, anlık olarak araç plakalarını tarayabiliyor, temel yaşam belirtilerini kontrol edebiliyor ve yerleşim planlarını ve GPS koordinatlarını hatırlatabiliyor.

The Police Pro application provides infrared and video feeds to the headset, allowing them to spot suspects and see maps of buildings they are investigating
İtafiye uyumlu uygulama, itfaiye görevlilerinin yerleşim planlarını ve GPS koordinatlarını hatırlamalarına, infrared teknoloji sayesinde duvarların içerisini görmelerine, ekibi ve çevreyi kontrol etmelerine, bilinmeyen çevrelerde gezinmelerine ve yerinde görüntü akışı elde etmelerine imkan veriyor.
Sağlık ekibi uyumlu uygulama, ilk müdahale görevlilerinin ve sağlık ekiplerinin özel bir ağ üzerinden çok sayıda video ve veri paylaşmalarına olanak sağlayarak, anlık olarak önemli bilgilerin paylaşılmasına fırsat veriyor, karar almayı ve güvenliği geliştiriyor.
Sağlık ekipleri ayrıca uygulama sayesinde, tıbbi kayıtlara ulaşabilir, iş arkadaşlarıyla fikir alışverişinde bulunabilir ve haritaları görüntüleyebilir ya da GPS kullanabilirler.
Ayrıca ofis çalışanları da, Ikanos’un oluşturduğu Lifeboard uygulaması ile teknolojiden yaralanabilirler.
Sistem, kişisel çalışma tercihlerinin karşılanması ve günün yönetilmesi için 6 farklı ekrana kadar çıkan bir düzenleme olanağı sağlıyor.

The golden-i headsets boasts GPS, cameras and speech recognition, along with a tiny display

Golden-i’nin termal ve gece görüşü için opsiyonlu infrared kamerayla birlikte sabit 14 megapiksel kamera özelliği bulunuyor.
Bilgisayara, gerçek zamanlı video kaydı ya da gönderimi için bir 1080 HD takılıp çıkarılabilir kamera da eklenebiliyor.
Seçili Golden-i cihazları, E-mail Center, Ask Ziggy, Web Browser ve File Explorer dahil önceden yüklenmiş bir dizi ana Gi-OS uygulamaları içeriyor.
Golden-i donanım ve yazılım geliştirici teçhizatının yaz itibariyle piyasaya sunulması bekleniyor, tüketici versiyonun ise yılın ilerleyen günlerinde çıkması kararlaştırıldı.

The firm says the headset could also be useful for building workers, you can easily record video and send it to colleagues of work that needs to be done

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol