PKK'NIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ ŞİMDİ İSE...

Bir dönem PKK'nın en büyük destekcisi Barzani bile PKK'ya sırtını döndü! Bir dönemin ünlü peşmergesi bakın ne tür mesajlar verdi.

27 Mayıs 2011 Cuma 18:35
PKK'NIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ ŞİMDİ İSE...
 Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den BDP ve DTK heyetine PKK uyarısı! Kürtlerin bugün uluslararası alanda büyük bir şansa sahip olduğunu söyleyen Barzani, Türkiye Kürtlerine silahı şiddetten uzak durmalarını istedi ve PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı.

Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, kendisini ziyarete giden BDP heyetine silahlı mücadele döneminin bittiğini söyledi.

Aralarında DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, KADEP'i temsilen Şerafettin Elçi, Hak-Par Genel Başkanı Bayram Bozyel, Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ve bazı BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu heyet Barzani ile görüştü. 


Yaklaşık bir saat süren görüşmenin içeriği Barzani'ye yakın internet sitelerinde yer aldı. Barzani'nin, kendisiyle görüşen Kürt siyasetçilere özellikle şiddetten uzak durmaları gerektiğini söylediği belirtildi.

Barzani, şöyle konuştu: "Kürt halkı için bugün uluslararası alanda büyük bir şans var. Kürtler bu fırsattan faydalanmalı ve diyalog yolları aramalı. Hiçbir sorun bugün silahla çözülmüyor. Kürtler için silah dönemi geçti. Kürtler birbirini tutarak makul bir siyaset elde edebilir. Kürtlerin birbirini tutması iki faktörle olur. Birincisi ulusal bir şemsiyedir. İkincisi ise barışçıl bir siyaseti takip ederek isteklerini siyasi olarak dile getirmeleridir. Özellikle Türk ve Kürt milletleri arasında ilişkileri güçlendirmek gerekiyor. Bunun için Kürtler, Türkiye'nin demokratikleşme çalışmalarına destek vererek bu yöndeki isteklerini öne çıkarmalı."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol