PARANIN DİNİ İMANI YOK!..

ABD Başkanı Donald Trump ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi. 250 milyar dolarlık silah satış anlaşmasının yapıldığı ziyarette, Suudi Kral Trump’ı uçağın kapısında karşılamıştı.

21 Mayıs 2017 Pazar 17:56
PARANIN DİNİ İMANI YOK!..

ABD Başkanı Donald Trump ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştiriyor. 250 milyar dolarlık silah satış anlaşmasının yapıldığı ziyarette, Suudi Kral Trump’ı uçağın kapısında karşıladı. First Lady 3 adım geriden yürüdü…Yüzünden gülücükler eksik olmayan ABD Başkanı, Suudi yetkililerle kılıçla dans etti.

Paranın Dini İmanı Yok!

Trump, Başkan olarak ilk yurdışı tweetini Suudi Arabistan’da attı. Amerika Başkanı, “Riyad’da, Suudi Arabistan’da olmak harika, öğlen ve akşamı dört gözle bekliyorum” dedi.

Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretine kızı Ivanka Trump da katılıyor. Ivanka Trump tıpkı First Lady gibi kapalı bir kıyafet tercih etti. Ham Melania hem de Ivanka Trump’ın üzerinde Riyad’a gidecekleri uçağa binerken farklı bir elbise vardı.

First Lady 3 adım geriden yürüdü

Donald Trump ve eşi Melania Suudi Kral Salman tarafından karşılandı. Karşılama töreninde Melania Trump’ın kıyafeti dikkat çekti. Salman’ın Melania Trump’ın elini sıkması da dikkat çeken hususlardan birisi oldu. Melania Trump’ın uçaktan indikten sonra Donald Trump’ın 3 adım arkasından yürümesi gözlerden kaçmadı.

Melania Trump karşılamadan duyduğu memnuniyeti Twitter’dan yaptığı paylaşımda dile getirdi. Melania Trump ”Güzel karşılama için teşekkür ederiz” dedi ve kendi fotoğrafını paylaştı.

Trump’a ülke nişanı

Kral Salman, Trump’ın ziyaretinin iki ülkenin stratejik işbirliğini güçlendireceğini umduğunu kaydetti. Kral, daha sonra Trump’a ülkenin en büyük nişanını takdim etti.

280 milyar dolarlık işbirliği anlaşması

Amerika’nın satacağı malzemeler arasında 6 milyar dolar değerinde 150 adet Blackhawk helikopteri de bulunuyor. İkili ve heyetlerarası görüşmelerden sonra Selman ile Trump’ın huzurunda 280 milyar dolar tutarında bir dizi iş birliği anlaşması imzalandı.

İşte iki ülke arasında mutabakata varılan konular:

Sikorsky helikopterler Suudi Arabistan’da üretilecek

1. Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Selman ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu ve güçlendirilmesi ile “Kara Şahin” olarak bilinen BlackHawk tipi Sikorsky tipi helikopterlerin Suudi Arabistan’da üretilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Apple firması ile mutabakat zaptı

Suudi Arabistan bilişim şirketi ile Apple firması arasında mutabakat zaptı imzalanırken, iki ülke yetkilileri arasında hava taşımacılığı, sağlık, altyapı ve teknoloji, petrol ve doğalgaz, uçak satın alma, dijital ve gayrimenkul, madencilik ve insan deneyiminin geliştirilmesi, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi, ortak enerji üretimi ve savunma sanayisi alanlarında iş birliği anlaşmaları da imzalandı.

Birlikte dans ettiler

Öte yandan, görüşmelerin ardından düzenlenen seremonide Suudi ve Amerikalı yetkililer bir araya geldi. Düzenlenen törende Donald Trump’ın ve ABD’li diğer yetkililerin Suudi yetkililerle birlikte ellerinde kılıçla dans ettikleri görüldü.

Paranın Dini İmanı Yok!

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol