PAPAZLAR SÜPÜRGELERLE BİRBİRLERİNE SALDIRDI

Ermeni ve Rum papazlar arasında “temizlik” kavgası çıktı. Papazlar süpürgelerle birbirine saldırdı, kavgayı ise bakın kimler ayırdı?

29 Aralık 2011 Perşembe 16:10
PAPAZLAR SÜPÜRGELERLE BİRBİRLERİNE SALDIRDI

 Hazreti İsa ‘nın doğduğu yer olarak bilinen Beytüllahim’deki “Milad Kilisesi”nde Ermeni ve Rum papazlar arasında “temizlik” kavgası çıktı.

100 kadar din adamının birbirine süpürge sopalarıyla saldırdığı kavgayı, Filistin polisi ayırdı.
Milad (Doğuş) Kilisesi’nde her yıl gerçekleştirilen geleneksel temizleme merasimi sırasında birbirlerini kuralları değiştirmekle suçlayan din adamları arasındaki anlaşmazlık, kısa sürede süpürge sopaları, yumruklar ve hakaretlerin havada uçuştuğu bir kavgaya dönüştü.





Kavganın, geleneksel kıyafetleriyle kiliseyi temizlemeye başlayan rahiplerden birinin süpürgesinin, “kaza sonucu” diğer grup tarafından kontrol edilen alana geçmesiyle başladığı bildiriliyor.
Kilisede kontrolün Katolikler ile birlikte Rum ve Ermeni Ortodoks din adamları arasında paylaşıldığı ve Filistin polisinin her yıl benzer münakaşaların yaşanması nedeniyle duruma alışkın olduğu bildiriliyor.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülmecid kavgalara son vermek amacıyla kilisenin anahtarını Müslüman bir aileye teslim etmiş münakaşalar sona ermişti.



İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol