PAPA 15 MART'TAN ÖNCE SEÇİLEBİLİR

Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, yeni Papa'nın seçim sürecinin daha önce dile getirildiği gibi 15 Mart tarihinden önce de gerçekleşebileceğini söyledi

17 Şubat 2013 Pazar 13:09
PAPA 15 MART'TAN ÖNCE SEÇİLEBİLİR

 Katolik Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus’un Pazartesi günü görevden ayrılma kararı almasının ardından gözler, yeni Papa’nın belirlenme sürecine çevrildi. Vatikan Sözcüsü Lombardi, yaptığı açıklamada, "Yeni Papa’nın seçim süreci 15 Mart’tan önce olabilir. Makamın boş olduğunun ilanının ardından 15-20 gün kardinallerin Vatikan’a ulaşması için bir süre verilir. Eğer kardinaller zaten buradaysa tahminen bu süreç daha önce başlayabilir" diyerek, yeni Papa’nın seçim sürecinin daha erken bir zamanda gerçekleşebileceğine dikkati çekti. Lombardi, önceki açıklamalarında, yeni Papa’nın 15 Mart’tan sonraki bir tarihte belirleneceğini ifade etmişti.

28 ŞUBAT'A GÖREVİ BIRAKACAK
Hafta başında görevinden ayrılma kararı aldığını deklare ederek dünya kamuoyunun gündemini sarsan Papa 16. Benediktus, 27 Şubat’ta Aziz Pietro Meydanı’nda son kez inananlara hitap edecek, ardından 28 Şubat Perşembe günü saat 17.00’de Vatikan’dan ayrılacak. Papa 16. Benediktus, resmen görevini 28 Şubat günü yerel saatle 20.00’de bıraktıktan sonra Vatikan’da makamın boş olduğu ilan edilecek ve yeni Papa’nın seçim süreci olan Konklav’a (Conclave) geçilecek.

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol