PANEL DE SKANDAL.. SONUÇ DA..

Skandal paneldekadınların "gerçekten memeli oldukları ve bu nedenle deve ve keçi gibi diğer memeli türleriyle aynı haklara sahip olabilecekleri" sonucuna varıldı.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 01:55
PANEL DE SKANDAL.. SONUÇ DA..

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen bir panelde, sadece erkeklerden oluşan Suudi bilim adamları kadınların "gerçekten memeli oldukları ve bu nedenle deve ve keçi gibi diğer memeli türleriyle aynı haklara sahip olabilecekleri" sonucuna vardı.

ilim adamlarınca alınan bu karar, bazı uzmanlar ve kadın hakları savunucuları tarafından "tarihi" olarak adlandırıldı.

Women’s Liberation Action Network (Kadının Özgürleşmesi Hareketi Ağı) konuşmacısı, Suudi Arabistan'da kadın hakları için büyük bir ileri adım olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu çok geç alınmış, önemsiz bir karar gibi görünebilir ama bölgedeki bütün kadınlar için gerçekten çok önemli bir durum. Bundan sonra kadınlar en azından diğer memelilerle aynı statüde sayılabilecekler. Bu çok güzel bir gelişme, çünkü kadınlar bundan önce bir eşya muamelesi görüyorlardı."

Amnesty International konuşmacısı Jillian Birch; son 50 yıldır devam eden kadın hakları hareketinin gözle görülür bir ilerleme kaydettiğini gösteren bu kararın, Suudi Arabistan'da şu anda mevcut tüm kanunları değiştirebileceğine inanıyor.

World News Daily Report'da yer alan bir habere göre, panelde bilim adamları tarafından alınan bu karar, Suudi Arabistan'daki dini ve siyasi otoritelerin tamamından destek alamadı.

 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.08.2016 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gülten gürtürk 2016-08-22 12:15:21

takdire şayan bilim adamlarından dolayı ....... hepsini ayrı ayrı tebrik ederim ......başka ülkelerde olması beklenemezdi zaten. dinde , Kuranda erkek, ve kadın hakları hayvan hakları ve bütün canlıların hakları....var........ .....hani müslümanlar ya ....... yabani bir cinsiyetmiş gibi görüyorlarsa buda onların ilimve bilimdeki hüsran durumunu gösterir

Avatar
ALİ GURBET 2016-08-23 20:46:12

Erkek için cenneti ancak şehitlikle müjdeleyen, ama cenneti "anaların ayakları altındadır" diyerek kadını yücelten bir dindir İslam! Bu denli muhteşem bir dinin kanunları ile yönetildiği iddia edilen bir ülkede, kadının böylesi değersizleştirilmiş olması da akıl alır gibi değil! İslam öncesi cahiliye araplarının cehaletini yaşayan bu insanların; İslam'ın ve insanlığın ruhuna, ideolojisine ve kanunlarına ters düşerek, kadınların böylesine değersizleştirilmiş olmasının sadece kadınlara değil, İslam'ın kendisine de zulüm olduğuna dikkat çekilmek istenen bu HAYALİ haber, dünya genelinde birçok haber sitesinde yayımlandı. Milyonlar tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Haberin viral olmasının en büyük sebebi ise; Suudi Arabistan'ın, kadına en çok değer veren, kadını en çok yücelten İslam dinine zıt bir şekilde, kadını değersizleştirmiş olmasıydı. Zira Suudi Arabistan'ın kadınlara karşı uyguladığının İslam ile alakası YOKTUR.. Kadını bir eşya gibi gören önce insan sonra da MÜSLÜMAN olamaz!