PALANİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ...

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında savaştıktan sonra ülkesine gönderilen Joanna Palani, Danimarka gündeminden düşmüyor.

21 Aralık 2016 Çarşamba 14:38
PALANİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ...

Suriye'de de terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı YPG saflarında savaştıktan sonra pasaportuna el konularak ülkesi Danimarka'ya gönderilen 23 yaşındaki Joanna Palani, dün mahkemeye çıkarıldı.Kopenhag mahkemesi Palani'nin tutukluluk süresinin 17 Ocak 2017'ye kadar uzatılmasına karar verdi.
Palani'ye Eylül 2015'te bölgeye geri dönmesini önlemek için Danimarka tarafından 12 aylık bir seyahat yasağı konmuştu. Ancak Palani 6 Haziran'da Doha'ya giderek, konulan bu yasağı ihlal etti.Katar'dan sonra bir başka ülkeye geçip geçmediği bilinmeyen Palani yarınki duruşmada suçlu bulunursa, altı ay hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya.
İngiliz gazetesi Guardian'ın haberine göre, Palani'nin avukatı Erbil Kaya, Danimarka askerleri ve diğer koalisyon üyesi ülkelerin safında savaşan biri hakkında soruşturma başlatılırken, ülkeye geri dönen IŞİD militanlarının rehabilitasyona sokulmasının bir çelişki olduğunu savundu.İran Kürdü olan Palani'nin babası ve dedesinin peşmerge olduğu belirtildi. Irak'ın Ramadi kentindeki bir göçmen kampında 1993 yılında dünyaya gelen Palani'nin ailesi Körfez savaşı sırasında ülkesini terk ederek, Kopenhag'a yerleşmiş.Kaynak: YPG'ye katılan Joanna Palani yarın yargılanacak.
Kopenhag'daki bir üniversitede siyaset bilimi ve felsefe okuyan Palani, Mayıs ayında Vice News muhabirine bölgede yaşadıklarını anlatırken, "IŞİD militanlarını öldürmek çok kolay" demişti. Palani, Beşar Esad'ın askerlerini ise "iyi yetişmiş birer uzman ölüm makinesi" olarak tanımlamıştı.
Suriye ve Irak'a giderek bir yıl boyunca IŞİD ve rejim güçlerine karşı savaşan Palani, ABD ve İngiltere basınında manşetlere taşınmıştı. Vice News'un haberine göre, 2014 yılında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan kaçan 23 yaşındaki Palani, önce Kuzey Irak'ta Peşmerge saflarına, sonra da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG saflarına katılmıştı.





yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol