PAKİSTAN'DA TALİBAN DEHŞETİ...

Pakistan'daki Üniversite saldırısının detayları netleşmeye başlarken içeride sayıları 10 üzerinde olduğu tahmin edilen saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

20 Ocak 2016 Çarşamba 12:30
PAKİSTAN'DA TALİBAN DEHŞETİ...

 Sabah saatlerinde Üniversite Kampüsünde üniversitenin adını taşıyan Pakistan'ın aktivist liderlerinden olan Baça Han'ı anmak için düzenlenen şiir etkinliği sırasında kampüse giren saldırganlar toplanan öğrencilere ateş açtı ve el bombalarıyla saldırdı.Saldırganlar daha sonra kampüs içindeki sınıflara girerek saldırıları sürdürdü. Saldırıdan kısa bir süre sonra askeri birlikler ve polis kampüste operasyona başladı. 3000 öğrencisi olan okulda yüzlerce öğrenci çatışmanın ortasında kaldı.Saldırganlar Kampüsün büyük bölümüne dağılmış durumdalar, ayrıca bir binanın 2 ve 3. katında teröristlerin kordon altına alındığı bu katta da öğrencilerin bulunduğu belirtiliyor.

Taliban militanları yatakhanedeki öğrencileri taradı

Yerel yetkililere bilgi veren bir öğrenci verdiği ifadede derste olmayan yatılı öğrencilerin olduğu yatakhaneyi basan Taliban militanlarının hedef gözetmeden öğrencileri öldürdüğünü anlattı. İfadelerde 60’a yakın öğrencinin Taliban militanlarınca başlarından hedef alınarak öldürüldüğü belirtilirken bu ifade henüz resmi makamlarca doğrulanmadı. Yatakhaneyi ele geçiren militanların koğuşları tarayarak çok sayıda öğrenciyi henüz uykularından yeni kalktıkları sırada hedef aldıkları belirtiliyor.Hastane yetkilileri 21 öğrencinin cesedinin ulaştığını belirtirken yüzlerce öğrencinin durumu belirsizliğini koruyor. Aileler üniversite kampüsünün olduğu yere akın ederken endişeli sürüyor.
Peşaver

DHA





Son Güncelleme: 20.01.2016 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol