'Orta Kademe Subaylar Darbe Hazırlığında'

Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunun ABD Genel Kurmay Başkanlığı talimatı ile hazırladığı bir raporda Türkiye’de darbe yapılabileceği beklentisi dile getirildi.

14 Şubat 2020 Cuma 09:14
'Orta Kademe Subaylar Darbe Hazırlığında'

“Türkiye’nin Milliyetçi Rotası: ABD-Türkiye Stratejik İşbirliği ve ABD Ordusu üzerindeki etkileri” başlıklı rapor sunuşla birlikte 9 bölümden oluşuyor.

Bölümler, ‘Yol ayrımında Türkiye’, ‘Türkiye’nin İran ve Irak ilişkileri’, ‘Türkiye ve Arap dünyası’, ‘Kavgalı ortaklar: Türk-İsrail ilişkilerinin geleceği’, ‘Rus-Türki ikili ilişkileri’, ‘Türkiye’nin Kafkasya ve Orta Asya ilişkileri’, ‘Türkiye’nin Avrupa, Avrupa Birliği ve NATO ile ilişkileri’ ve ‘ABD-Türkiye Stratejik Ortaklığı ve ABD Ordusu üzerinde etkiler’ başlıklarını taşıyor.

ORTA KADEME SUBAYLAR RAHATSIZ!

Rapor’un son bölümünde, Savunma Bakanı Akar’ın ordu içinde 15 Temmuz sonrası yapılması gereken ve devam eden değişikliklerde doğrudan rol oynamasının sonucu verilen kararların, orta kademe subaylarda rahatsızlığa neden olduğunu ve bir darbe olacak ise, bunun da yeni sivil-askeri yapıdan ve Akar’ın uygulamalarından rahatsız olanlar tarafından yapılabileceği iddia ediliyor.

‘KURNAZLIKLA KURGULANMIŞ’

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için “anahtar muhatap” sözü kullanılan Rand Raporu’na ilişkin Hürriyet’ten Fatih Çekirge’ye şu değerlendirmede bulundu: “Raporda kullanılan, özellikle bakanlık, şahsım, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Üniversitesi hakkındaki ifadelerin, aramıza nifak tohumları ekmek isteyen çevrelere malzeme olabilecek kurnazlıkla kurgulanmış olmasını ve bunun da çarpıtılarak farklı anlamlar yüklenmesini, gerçekleri yansıtmayan zorlama imalarda bulunulmasını esefle karşılıyorum.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.02.2020 09:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol