ÖRGÜTLERİ BELLİ OLDU!

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren iki kardeşin Yemen'de o örgüt tarafından eğitildikleri ortaya çıktı. Yemen istihbarat örgütü, kardeşlerin Yemen'de örgütün üst düzey bir yöneticisi ile bir araya geldiklerini doğruladı.

09 Ocak 2015 Cuma 11:58
ÖRGÜTLERİ BELLİ OLDU!

 Paris’te ‘Charlie Hebdo’ karikatür gazetesine silahlı saldırı düzenleyerek 12 kişiyi katleden Kouachi kardeşlerin El Kaide terör örgütü bağlantısı ortaya çıktı. Yemen istihbarat örgütü, kardeşlerin Yemen'de El Kaide'nin üst düzey bir yöneticisi ile bir araya geldiklerini doğruladı.

Charlie Hebdo zanlılarının elinde rehineler olduğu açıklandı

Sabıkalı Şerif Kouachi'nin (32) El Kaide örgütüne destek vermekten Fransa’da hapis cezasına çarptırıldığı abisi Said Kouachi'nin ise (34) Yemen’de El Kaide kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Avrupa basınında çıkan haberlerde de saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşlerin Amerikan istihbaratı tarafından 'El Kaide'ci olarak bilindiği ve saldırıyı önceden planladıklarının belirtildiği duyuruldu.

PAZAR GÜNÜ BÜYÜK DAYANIŞMA GÖSTERİSİ
Bugün Avrupa’da camii ve mescitlerde Cuma namazında Paris saldırısı kınanıyor. Fransa ve Avrupa’nın büyük kentlerinde bugünden itibaren dayanışma gösterileri için sivil toplum örgütleri hareketlendi. Milyonlarca insan Paris saldırısını kınamak için meydanları dolduracak. Paris Pazar günü ülkenin en büyük dayanışma gösterisine hazırlanıyor. Pazar günü tüm meydanlarda halk yine ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) mesajını verecek. Fransa karikatürcülerine ağlıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.01.2015 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol