ORDU DEĞİL 'AİLE'...

Baktawng köyünde yaşayan 67 yaşındaki Ziona Chana'nın tam 39 eşi, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu var.

21 Şubat 2011 Pazartesi 14:10
ORDU DEĞİL 'AİLE'...

Hindistan'ın Mizoram eyaletindeki Baktawng köyünde yaşayan 67 yaşındaki Ziona Chana'nın tam 39 eşi, 94 çocuğu, 14 gelini ve 33 torunu var. 181 kişilik ailesi ile 4 katlı ve 100 odalı evinde aynı çatı altında yaşayan Ziona, "Tanrı'nın özel bir çocuğu gibiyim. 39 eşe sahip olmak büyük şans. Daha fazla evlilik yapmak istiyorum" diyor.

Geniş ailesinin bütün erkek üyelerinin marangozlukla uğraştığını söyleyen baba, "Bir kere bile hükümetten maddi yardım almadık" diyerek de övünüyor. Bir gün tüm dünyayı Hz. İsa ile birlikte yöneteceklerine inanan ve yaklaşık 4 bin üyesi bulunan "Chana" isimli aile mezhebinin de lideri olan Ziona, "Dedem tarafından kurulan kendi mezhebimizin mirasçıyım. İnancımıza göre istediğimiz kadar kadın ile evlenebiliriz. Babamın da 7 eşi vardı" diyor

İlk evliliğini 17 yaşında yapan Ziona, bir keresinde bir yıl içinde 10 kez evlenmiş. En son evliliğini geçen yıl yapan Ziona'nın evinde özel bir odası bulunuyor. Geceyi sıraya göre eşleri ile geçiriyor.

O gece Ziona ile aynı yatağı paylaşmayan diğer eşler ise yurt şeklindeki odada bir arada uyuyor. 11 yıldır Ziona ile evli olan 35 yaşındaki Rinkimi ise "O köyün en yakışıklısı. O'na hizmet etmek Tanrı'ya hizmet gibi" diyor.

Evde, sıradan bir öğünde 30 tavuk ile 100 kilo pirinç pişiriliyor, 60 kilo patates soyuluyor. Ev işlerine liderliği, Chana'nın ilk ve en yaşlı eşi 69 yaşındaki Zathiangi yapıyor. Evde, marangoz atölyelerinin yanı sıra ailenin doyması için ahırlar, kümes çiftliği, çeltik tarlası, sebze bahçeleri bulunuyor. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol