Onu Yapmak Artık Suç Sayılacak!

Toplu taşıma, AVM asansörleri gibi kalabalık mekanlarda cep telefonuyla kadınların eteğinin altını çekmek (upskirting) ve genelde bunu canlı yayımlamak bir furya halini alırken kadınların isyanına kulak verilmeye başlandı.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 00:16

Fransa'da cinsel şiddet ve sokakta tacizle ilgili bir yasa tasarısına 'uygunsuz görüntüler çekmeyi' 30 bin euro para ve 2 yıla kadar hapisle cezalandıran suç haline getiren bir değişiklik eklendi.


SENATO KABUL ETTİ
Ülkede etek altını yasadışı görüntülemenin günlük hayatı engelleyecek kadar yaygınlaştığına dair şikayetler üzerine Fransız Senatosu bu değişiklikleri ezici çoğunlukla kabul etti.

POLİS YAKALAMIYOR
Etek altı çekimlerden yakınmalarını sosyal medyada paylaşan çok sayıda kadın, özellikle polis çağırıp şikayet ettiklerinde hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

''Çok acil lütfen. Adamın biri AVM'de eteğimin altından çekim yaptı. Polis çağırdık. Ne yapabilirim, bana söyler misiniz'' gibi tweetler yasal boşluğa ve kurbanların çaresizliğine dikkatleri çekti.

VURDUMDUYMAZLIK DİZBOYU
Paris metrosunda bir adamın etek altını çekme girişimine maruz kalan Marion (29), yaşadıklarını ''Karşımda oturuyordu, cep telefonuyla eteğimin altını çekmeye çalışırken onu gördüm. Sesimi yükseltip durmasını söyledim. Hiçbir şey olmamış gibi oturmaya devam etti'' diye aktardı.

Adèle isimli bir kadın Le Parisien gazesine metroda eteğinin altını çekmeye çalışan adamın telefonunu yakaladığını ve kırdığını anlattı. 17 yaşındaki bir genç kız, AVM asansöründe etek altı çekime maruz kaldıktan sonra kendisini tacize uğramış hissettiğini belirtti.


FRANSIZ KADINLAR TOPLU TAŞIMADA PANTALON GİYİYOR
Araştırmalar Fransa'daki kadınların yarısı etek altı tacizinden kaçınmak için toplu taşıma sırasında pantolon giydiğini ortaya koydu. Bazıları da kendilerini korumak için eteklerinin altına şort giydiklerini söyledi.

Etek altı çekimin yasadışı olduğu Belçika'da ise polis yılda sadece 20 resmi şikayet geldiğini belirtip kurbanların seslerini çıkarması çağrısı yaptı.

İNGİLTERE BİR ERKEK VEKİLE TAKILDI
Fransa'dan önce İngiltere'de etek altı çekimi yasaklamaya yönelik yasa tasarısını iktidardaki Muhafazakar Parti'nin önde gelen milletvekilerinden Sir Christopher Chope bloke etmişti. Ancak Başbakan Theresa May, kadınların artan şikayetleri üzerine yasayı çıkarmayı vaat etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol