Onlar Bile Çocuk Yaşta Evliliği Yasakladı!

Suudi Arabistan, 15 yaş altındaki kız ve erkek çocuklarının evlenmelerine yasak getirdi. 18 yaş altında olanlar içinse mahkemenin özel izni gerekecek. Bu tür evlilik yapan kişilere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

26 Aralık 2019 Perşembe 12:40

Ülkenin resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, bakanlığın ‘Çocukları Koruma Kanunu’ndaki yeni düzenlemede “Mahkemelerin, evlenmek için başvuru yapan kişilerin evliliklerini tamamlamadan önce kız veya erkek olsun 18 yaş altında olup olmadığını kontrol etmesi ve çocukların zarar görmeyeceği bir şekilde özel mahkemelere yönlendirmesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

Çocuk hakları örgütlerinin uzun süredir çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için yürüttüğü kampanyaların ardından, kadın hakları konusunda düzenlemeler yapan Suudi Arabistan’da, daha önce de kadınların ehliyet alabilmesinin önü açılmış, ardından kadın izleyicilerin futbol müsabakalarına girmesine izin verilmiş ve kadınların eşlerinin izni olmadan yurt dışına çıkabilmeleri için yasa değişikliğine gidilmişti.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2019 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol