ÖLDÜ AMA ÇOCUĞU OLACAK...

İsrail’de geçen hafta trafik kazasında ölen kızlarının yumurtalıklarından yumurta örneği alınmasını isteyen aileye mahkemeden izin çıktı

10 Ağustos 2011 Çarşamba 16:42
ÖLDÜ AMA ÇOCUĞU OLACAK...

İSRAİL’DE bir mahkeme, kızları ölen bir aileye, genç kızın yumurtalıklarından yumurta örneği alınması için izin kararı çıkararak dünyada bir ilke imza attı. İsrailli Haaretz gazetesinin haberine göre, Chen Aida Ayash (17) adlı genç kız geçtiğimiz hafta bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu kaza sonrasında mahkemeye başvuran aile kızlarının yumurtalarından örnek alabilmek için izin istedi. Ailenin ölen kızlarından torun sahibi olma isteği mahkeme tarafından dikkate alındı.

AİLE ŞİMDİLİK VAZGEÇTİ

MAHKEME yumurta örneklerinin, genç kızın organlarının bağışlanmak üzere çıkarılırken alınmasına karar verdi. Ancak Ayash’ın ailesi yumurtalar başarılı bir şekilde alınmasına rağmen, döllenmeleri isteğinden son anda vazgeçti. İsrail mahkemesinden çıkan kararın muhafazakâr kesimlerden tepki görmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ABD’de bir mahkeme aynı taleple gelen bir aileyi reddetmişti.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol