OBAMA: ADALET YERİNİ BULDU

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü doğrularken adaletin yerini bulduğunu ifade etti.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 14:08
OBAMA: ADALET YERİNİ BULDU

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeydoğusundaki Abbotabat kentinde El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in saklandığı bir binaya ABD ekiplerinin düzenlediği operasyonun ardından ABD Başkanı Obama basın toplantısı düzenledi.

Bin Ladin'in öldürüldüğünü doğrulayan Obama, "Binlerce masum erkek, kadın ve çocuğun ölümünden sorumlu ve terörist El Kaide'nin Lideri Usame Bin Ladin'in düzenlenen operasyon sonucu öldürüldüğünü Amerikan halkına ve tüm dünyaya teyit ediyorum. Sevdiklerini kaybeden ailelere adaletin yerini bulduğunu söyleyebiliriz" dedi. 20 yılı aşkın süredir Bin Ladin'in, El Kaide'nin lideri ve sembolü olarak ABD ve müttefiklerine saldırılar düzenlediğini ifade eden Obama, "Bin Ladin'in ölümü, ulusumuzun El Kaide'yi mağlup etme çabaları açısından önemli bir başarıdır" dedi.

Geçen yıl Ağustos ayında Bin Ladin'e ulaşabilecekleri bir istihbarat hakkında bilgilendirildiğini ifade eden Obama, "Ancak bu kesinlikten uzaktı ve bunu ileriye taşımamız aylarımızı aldı dedi. Aylar süren takibin ardından bugün talimatıyla Pakistan'ın Abbottabat kentindeki bir binaya operasyon düzenlendiğini ifade eden Obama, "Son derece cesur ve kabiliyetli küçük bir Amerikalı ekip bu operasyonu yürüttü. Hiçbir Amerikalı zarar görmedi. Sivil kayıplarının olmamasına son derece dikkat ettiler. Silahlı çatışmanın ardından Usame Bin Ladin'i öldürdüler ve cesedini ele geçirdiler" dedi.

Mücadelelerinin İslam'a karşı olmadığını belirten Obama, "Başkan Bush'un 11 Eylül saldırısından sonra açıkladığı gibi ben de belirteyim ki mücadelemiz İslam'a karşı değildir. Bin Ladin Müslüman bir lider değildi. O Müslümanları toplu olarak katleden birisiydi" dedi.
Öte yandan, Bin Ladin'e karşı düzenlenen operasyonun ardından Pakistan televizyonlarında operasyon düzenlenen binanın yanan görüntüsü ve Bin Ladin'in cesedinin fotoğrafları yer aldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol