NATO KARARINI BELİRLEDİ

NATO Libya hava sahasını 24 saat izlemeye aldığını duyurdu. Konu hakkında açıklamada bulunan bir NATO yetkilisine göre, ilk hava ikaz sistemi ile ilk devriye uçağı bugün TSİ 08.30 Libya hava sahasını izleme görevine başladı.

10 Mart 2011 Perşembe 13:22
NATO KARARINI BELİRLEDİ

Yetkili, Boeing E-3 Sentry tipi uçağın 8 saat boyunca Akdeniz üzerinde uçtuktan sonra görevi başka bir NATO uçağına devredeceğini belirtti.
NATO'nun Libya hava sahasını izleme kararını Pazartesi günü aldığını kaydeden yetkili, NATO'da bulunan E-3 filosuna göreve başlama emrinin ise önceki gün verildiğini ifade etti.
İttifakın emrinde, tamamı hava kuvvetlerine sahip olmayan Lüksemburg'da kayıtlı, toplam 17 adet E-3 tipi uçak bulunuyor. Bu uçaklardan bazılarının Afganistan hava sahası üzerinde görev yaptığı biliniyor.

RUSYA ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinin içişlerine müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, Libya'ya askeri müdahalenin "kabul edilemez" olduğunu söyledi.
Lavrov, bugün yaptığı açıklamada, Libya hava sahası üzerinde uçuşa yasak bölge yaratılması önerisi için henüz çok erken olduğunu ve bu konunun henüz BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmadığını kaydetti.
Moskova'nın bu yöndeki tüm inisiyatifler üzerinde dikkatli bir şekilde çalışacağını ifaden Lavrov, "BM ve diğer uluslararası anlaşmalarda her ulusun kendi kaderini belirleme hakkına sahip olduğu son derece net şekilde belirtilmiştir. İçişlerine müdahale ve özellikle de askeri müdahale kabul edilemez" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Libya'ya yönelik BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarına Moskova'nın da katılımını öngören kararnameyi bu sabah imzalamıştı. Kararnamede Libya'ya her türlü silah, askeri mühimmat ve malzeme satışı yasaklanıyor.  





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol