Muhammed Ali'nin Evi Artık Onlara Ait!

Ensar ve TÜRGEV’in ortaklaşa kurduğu New York merkezli Türken Vakfı, 2016’da vefat eden dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’nin Michigan’daki çiftlik evini satın aldı.

11 Ocak 2019 Cuma 00:00

ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Tele1 canlı yayınında Türken Vakfı’nın Muhammed Ali’nin çiftlik evini 2 buçuk milyon liraya satın aldığı açıkladı. Telefon bağlantısı ile canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Polat, “Çok taze bir haber de vermek istiyorum vakıf haberini. Biliyorsunuz Türken vakfı diye Ensar ve Türgev vakfının ortaklaşa kurduğu Amerika’da bir vakıf var. 44 milyon dolarlık bir mal varlığına sahip. Hatta sadece Newyork’un değil dünyanın en pahalı bölgelerinden milyonlarca dolara yer satın almışlardı daha önce. Şimdi de 21 aralıkta efsane boksör Muhammet Ali’nin çiftliğini 2 buçuk milyon dolara satın almış olduğunu öğrendim” dedi.

EŞİ ZOR DURUMDA KALDIĞI İÇİN SATMIŞ

Polat, Vakfın çiftliği ne için kullanılacağı bilgisinin henüz bilinmediğini fakat Arizona’da bulunan eşinin maddi bir sıkıntı yaşadığı için çiftliği satmak zorunda kaldığını belirtti. Polat ayrıca, Dubai’den de alıcıları çıkmış ama ihale Türken vakfına kalmış. Çiftlik çok geniş bir araziye sahip, nehir kenarında ve içinde yüzme havuzu vb. Muhammed Ali’nin kendisine ait eşyalar bulunmakta”dedi.

AJANSLAR YAZMADI

Bugün Chicago Tribune gazetesinden alıntılan habere yer verirken ajanslar gazete de yer almasına rağmen miktarı açıklamadı. Ayrıca eşinin satmak zorunda kaldığı bilgisini de yer verilmedi. Sadece Muhammed Ali’nin eşi Lonnie Ali, Michigan eyaleti Berrin Springs’teki St. Joseph Nehri kenarında bulunan yaklaşık 328 dönümlük arazi içindeki Muhammed Ali’ye ait mülkü geçen ay Türken Vakfına sattı bilgisi  geçildi.

Ayrıca Muhammed Ali’nin evi 1970’lerin ortasında 400 bin dolara satın aldığı, daha sonra Los Angeles ve Arizona’ya taşınmasına rağmen söz konusu evi dönem dönem inzivaya çekilmek için kullandığı kaydedildi. Mülkü satışa koyan emlak ajansı Cressy & Everett’ten Tim Mitchell, Endonezya ve Dubai de dahil ev için birçok yerden alıcı çıktığını ancak satışı, “Sanırım alıcılar bölgeye ve nostaljiye aşık oldular” dediği Türken Vakfına yaptıklarını aktardı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol