MUHALİFLERE SİLAH SEVKİYATI ARTIRILDI!

Suriyeli muhalifler, Amerikan ve İngiliz istihbaratı ve Arap hükümetleriyle yakın işbirliği içinde olan Suudi Arabistan'ın Suriye'de muhaliflere silah sevkiyatını artırdığını söyledi.

13 Eylül 2013 Cuma 15:59
MUHALİFLERE SİLAH SEVKİYATI ARTIRILDI!

 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri Suudi Arabistan'dan gelen silahların kendilerine ulaştığını belirtti. İsyancılar silahların Ürdün üzerinden geldiğini, bu silahların sınırda yeni yerler kazanmak için yardımcı olacağını söyledi. 

Aynı zamanlarda ÖSO'nun komutanlarından Salim İdris Suriye ve Rusya'nın önerdiği kimyasal silahların uluslararası kontrole açması önerisini kesinlikle reddettiklerini söyledi. Açıklamasında uluslararası topluma çağrıda bulunan İdris, kimyasal silahların kontrol altına alınmasıyla yetinmeyerek, Suriye’de kimyasal silah kullanan yetkililerden hesap sorulmasını ve yargılanmasını istedi.

ÖSO'nun sözcülerinden Ahmed Ebu Rishan son günlerde silah sevkiyatının arttığını belirti. Silahlar arasında antitank güdümlü füzelerin de olduğunu söyleyen Rishan bu sayede güneydeki Şeyh Saad köyünde dört Suriye tankını imha ettiklerini ileri sürdü.

Ancak Rishan Esad yönetiminin uçaklarını düşürmek için uçaksavar roketlerine ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

ABD ve Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası kontrole açması karşılığında Suriye'ye saldırı düzenlemeyeceğini açıklaması muhalifler tarafından hayalkırıklığı ile karşılandı. Olası saldırının en büyük destekçilerinden Suudi Arabistan'da aynı hayalkırıklığı olduğu belirtildi. 

Önceki gün de yapılan açıklamada ABD'nin de Suriyeli muhaliflere gönderdi,ği silahların ulaştığı belirtilmişti. CIA'in muhaliflere haberleşme ekipmanları ve tıbbi malzemeler ile hafif silah sevkiyatı yaptığı ifade edilmişti. G.PORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.09.2013 16:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol