MÜBAREK TIBBEN ÖLDÜ...

Mısır resmi haber ajansı Mübarek'in klinik açıdan öldüğünü duyurdu.

20 Haziran 2012 Çarşamba 10:21
MÜBAREK TIBBEN ÖLDÜ...

 Hüsnü Mübarek’in sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle Tora hapishanesindeki hastaneden Maadi hastanesine nakledildiği bildirilmişti. Ancak Reuters güvenlik kaynaklarına göre Mübarek'in ölmediğini, cihaza bağlı tutulduğunu bildirdi.Mısır'daki protesto gösterilerine kanlı bir biçimde müdahale ettiği gerekçesiyle, 2 Haziran'da müebbet hapis cezasına çarptırılan devrik liderin sağlık durumu daha önce de kötüleşmiş, Mübarek cezaevi hastanesini hakledilmişti.

Karısı Suzan Mübarek ve iki gelininin Kahire'deki Torah hapisanesine özel bir izinle girerek devrik lideri ziyaret etmişti.  Mısır medyasında yeralan haberlere göre, İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği tıbbi bir ekip, devrik lideri gözetim altında tutuyordu.
Ailesi Mübarek'in askeri bir hastaneye yatırılmasını istemiş ancak yetkililer bu talebi geri çevirerek, cezaevinin hastanesine naklettirmişti.
Mübarek hapisaneye gönderilmeden önce "Mısır beni sattı. Burada ölmemi istiyorlar" demişti. Eşi Suzan Mübarek de, taleplerini geri çeviren yetkililere "Onun ölümünden siz sorumlu olacaksınız" demişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol