MISIR'DA KANLI SABAH: 34 ÖLÜ

Kahire'de ordunun görevden aldığı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulduğu askeri karargahın önünde birikip Mursi'yi kurtarmak istedikleri belirtilen kalabalığa askerin ateş açması sonucu ilk bilgilere göre 34 kişi öldü.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 10:15
MISIR'DA KANLI SABAH: 34 ÖLÜ

 Mısır'da Muhammed Mursi'nin ordunun müdahesi ile  iktidardan uzaklaştırılması sonrasında ülke genelinde şiddet olayları devam ediyor. 

 
İngiliz yayın kuruluşu BBC askerin ateş etmesi sonucu en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Müslüman Kardeşler'den yapılan açıklamada ise ölü sayısının 30'dan fazla olduğu belirtildi.
 
Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu Özgürlük ve Adalet Partisi, sabah namazı sırasında Mursi taraftarlarına ateş açıldığını ileri sürdü. Özgürlük ve Adalet Partisi'ne göre olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34, çok sayıda yaralı olduğu da belirtiliyor.
 
Binlerce kişi görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin bulunduğu belirtilen Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde günlerdir eylem yapıyor.
 
Mursi taraftarlarının eylem yaptığı Adeviyye Meydanı yakınlarında Müslüman Kardeşler'le güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandığı yönünde de bilgiler geliyor.
 
MISIR ORDUSUNDAN AÇIKLAMA
Mısır Ordusu da, göstericilerin Cumhuriyet Muhafızları Kışlası’nı basma girişimi sırasında göstericilerle askerler arasında çatışma çıktığını, 1 komutanın öldüğünü, 40'a yakın askerin yaralandığını açıkladı.Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için başkent Kahire'nin Nasr kentindeki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, dün akşam saatlerinde Mursi'nin gözetim altında tutulduğu öne sürülen Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüme kararı almıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2013 10:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol