MISIR KAN GÖLÜ: 250 ÖLÜ

Adeviyye Meydanı'ndaki Mursi destekçilerine müdahale başladı. Çıkan çatışmalarda 250 kişinin öldüğü 5 binden fazla kişinin de yaralandığı öne sürülüyor.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:33
MISIR KAN GÖLÜ: 250 ÖLÜ
Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Rabiat'ül Adeviye Camii'nin önünde ve Nahda Meydanı'nda toplanan Mursi yanlılarına müdahale başladı. Çıkan çatışma sonucu 250 kişinin öldüğü 5 binden fazla kişinin yaralandığı ileri sürülüyor. Ölü sayısının artmasından da endişe ediliyor.

Güvenlik güçlerinin temmuz ayının başında devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine iadesi için Adeviye ve Nahda meydanlarında haftalardır oturma eylemi yapan göstericilere biber gazıyla müdahale ettiği belirtildi. Güvenlik güçleriyle Mursi yanlıları arasında çatışmalar çıktı.

Adeviye Meydanı'ndan gelen görüntülerde meydanın üzerinde bir duman bulutu olduğu ve askeri helikopterlerin alçak uçuş yaptığı görülebiliyor. Bazı bölgelerde keskin nişancıların göstericilere ateş açtığı da iddia ediliyor.

ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ölü sayısıyla ilgili çok çelişkili haberler geliyor.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: YÜZLERCE KİŞİ ÖLDÜ
Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad Hattat, müdahalesi sonucu 250'den fazla kişinin öldüğünü iddia etti. Hattat, Twitter'dan paylaştığı mesajda, olaylarda 5 binin üzerinde kişinin de yaralandığını belirtti.

CNN ise yine Müslüman Kardeşler kaynaklarına dayandırdığı haberinde olaylarda 200 kişinin öldüğünü, 8 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Mısır hükümeti ise olaylarda sadece altı kişinin öldüğünü, 26 kişinin de yaralandığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı ölenler arasında üç güvenlik görevlisi de olduğunu belirtti. Dokuz güvenlik görevlisi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı ölenler arasında iki güvenlik görevlisi de olduğunu duyurdu. Dokuz güvenlik görevlisi de yaralandı.

NAHDA'DA DA MÜDAHALE VAR
Mısır devlet televizyonu şehrin diğer yakasındaki Nahda Meydanı'nda düzenlenen protestoya da aynı şekilde müdahale edildiğini aktardı.

Nahda'nın da duman altında olduğu ve güvenlik görevlilerinin saçmalı tüfeklerle ateş açtığı belirtildi.

Meydandaki çadırların zırhlı birlikler eşliğinde gelen güvenlik kuvvetlerince yıkılmaya başlandığı da öğrenildi.

"SOKAĞA DÖKÜLÜN" ÇAĞRISI
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Bilteci, yapılan sert müdahalenin ardından darbe karşıtlarına destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.08.2013 13:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol