MEDENİYET BİR BAŞKA!

Kanada'da 500'den fazla doktor, tıp öğrencisi doktorlara yapılan maaş artışını protesto etti. İmza toplayan doktorlar, şu açıklamayı yaptı...

09 Mart 2018 Cuma 00:57

"Quebec doktorları, doktorlara verilen maaş artışlarının iptal edilmesini ve sistem kaynaklarının sağlık çalışanlarının iyiliği için dağıtılmasını ve Quebec halkına layık sağlık hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz"

Kanada'da, 500'den fazla doktor ve sakin ile 150'den fazla tıp öğrencisi, maaş artışlarını protesto etmek için imza topladılar.

CNBC'de yer alan habere göre; topladıkları imzanın metninde şu bilgiler yer alıyordu: "Güçlü bir kamu düzenine inanan Quebec (Kanada'da bir eyalet)'te yaşayan doktorlar, tıp federasyonlarımızın yaptığı son maaş artışlarına karşı çıktık."

Grup, hemşireler ve hastalar mücadele ederken, onların aldığı yüksek maaşın rencide edici olduğunu söyledi.

Bildiride şu cümlelere yer verildi: "Hemşirelerimiz, büro elemanlarımız ve diğer profesyoneller çok zor çalışma koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarından bu artışlar daha da şok ediyor, ancak hastalarımız gerekli servislere yeterince ulaşamıyor. 

Biz, Quebec doktorları, doktorlara verilen maaş artışlarının iptal edilmesini ve sistem kaynaklarının sağlık çalışanlarının iyiliği için dağıtılmasını ve Quebec halkına layık sağlık hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz."

TÜRK DOKTORLAR ZAM İSTEDİ...

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı sağlıkla ilgili torba yasa taslağında yer alan aile hekimlerine ilişkin hükümlere tepki geldi. Aile hekimleri; ücretlerde artış, çalışma koşullarında iyileştirme talep etti. Aile hekimleri, nöbet uygulamasına karşı olduklarını bir kez daha yinelediler.

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Başkanı Akif Emre Eker, yaklaşık 23 bin aile hekimini ilgilendiren maddeleri dernek olarak incelediklerini belirtti. Eker, tespitlerini şöyle paylaştı:

YIPRANMA YOK: Sağlıkla ilgili torba yasa taslağında yıpranma, emeklilik ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı konular yer almıyor.

ELEMAN DEĞİL: Hemşire, ebe gibi sağlık çalışanlarından “aile sağlığı elemanı” olarak söz edilmesinden çalışanlar rahatsız.


ÜCRETLER DÜŞTÜ: Enflasyon karşısında ücretler eriyor. Hekimlerin yükünü hafifletmek için birim sayısını artırdılar ancak hasta başı ücret alındığı için ücretler de düştü. Bu konularda net kayıplarımız var. Bu oran yüzde 30.

DOKTORLAR MAAŞLARINA YAPILAN FAZLA ZAMMI PROTESTO ETTİ!
GİDERLERİ KARŞILAMIYOR: Aile Sağlığı Merkezlerimizin giderlerini karşılamaya yönelik ödenekler yetersiz. Ödeneklerde, iyileştirme yıllık bazda yüzde 10 civarında yapılıyor, gider kalemlerini oluşturan kısımlara yüzde 15-17 arası zam oluyor. Her yıl reel olarak kayıplar yaşanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.03.2018 01:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Lutheran Hospital 2018-03-22 23:12:01

Merhaba, böbreğini satmak istiyor musun? Eğer evet ise, [email protected] aracılığıyla bize ulaşın, ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.