MANCHESTER SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ!

İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda yaşanan patlamayı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi.

23 Mayıs 2017 Salı 13:39
MANCHESTER SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ!

İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. İngiltere polisi saldırının erkek ve bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi. İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı. Saldırıda ölenlerin büyük bir bölümünün çocuk olduğu iddia ediliyor. TASS haber ajansı, terör örgütü IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğinin belli olduğunu söyledi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

Rus haber ajansı TASS, Irak basınına dayandırdığı haberinde terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyadan yayınladığı videoyla Manchestar'daki saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Irak'ta yayım yapan Akbar gazetesi, IŞİD'in saldırı bir videoyla üstlendiğini yazdı. Başbakan Theresa May başkanlığında güvenlik komitesi COBRA kısa süre içinde toplanıyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, çok sayıda kurbanın durumunun ağır olduğunu açıklarken, saldırganın tek başına mı yoksa grup halinde mi hareket ettiğinin henüz belirlenmediğini ifade etti. May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğini bildiğini söyledi.

Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu. Olay, 2005 yılında başkent Londra'da metroda düzenlenen ve 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülkede gerçekleşen en büyük terör saldırısı oldu.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu. Bu arada Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri'nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol