LATİN KADINLAR İSLAMI SEÇİYOR ÇÜNKÜ..

Sonradan İslam dinini tercih eden artan sayıdaki Hispanik Amerikalı kadınlar, bakın en çok neden etkileniyorlar?

19 Temmuz 2013 Cuma 15:24
LATİN KADINLAR İSLAMI SEÇİYOR ÇÜNKÜ..

Onİslam’ın womensenews.org isimli internet sitesinden alıntıladığı habere göre New York, Bronx doğumlu Hispanik kadın Zainab Ismail’in İslam dinini tercih etmesi Katolik bir kilisede düzenlenen bir evlilik törenine katılmasının üç ay sonrasında gerçekleşti.

İnternet sitesine konuşan Porto Rikolu Katolik bir ailede yetişen Ismail (44), İslam dinini tercih etmesi yönündeki düşünceyi ve hissi Allah’ın kalbine koyduğunu düşünüyor.

O günleri hatırlayan Ismail, “Ne olmak istediğimi bilmiyordum fakat daha fazla Katolik olmak istemedim” dedi.

2009 Mart ayında katıldığı bir evlilik töreni sonrasında kendisini İslam’a yakın hisseden Ismail, 2009 Haziran ayında din değiştirerek İslam’ı seçti.

Ismail bu anlamda tek örnek değil.

Çoğu kadınlardan oluşmak üzere artan sayıda Latin Amerikalı, 11 Eylül saldırıları sonrasındaki dönemde İslam dinini seçmeye başladılar.

Bu durum şaşırtıcı gelebilir çünkü 11 Eylül saldırıları sonrasında Müslümanlara karşı önyargılar ve ayrımcılık söz konusuydu. Fakat Müslüman olmayan kişilerin çoğu bu dönemde, İslam’a ilişkin önyargıları kabul etmek yerine bu inancı kendileri araştırmak istediler.

New York, Manhattan’daki 96. sokak camisinin imamı Shamsi Ali, İslam dinini seçen kadınların çoğunlukla eğitimli, genç ve meslek sahibi kadınlar olduklarını söyledi.

Her ne kadar bu konuda resmi bir hesaplama olmasa da ABD’nin, yaklaşık yedi milyon Müslümana ev sahipliği yaptığına inanılıyor. TURKISH NP






Pew Araştırma Merkezi’ne göre Amerikalı Müslümanların yüzde 6’sını Hispanikler oluşturuyor.

Ayrıca Amerika doğumlu din değiştiren her 10 kişiden biri Hispanik ve bu sayı artış kaydediyor.

2006 yılında ABD’de yaşayan Latin Müslümanların sayısı, American Muslim Council tarafından yaklaşık 200.000 olarak belirtilmişti. Oluşum, o tarihten sonra yeni bir hesaplamada bulunmadı.

Latin Müslümanların daha çok, New York, Chicago, Los Angeles ve Miami gibi Latinlerin yüksek oranda yaşadıkları bölgelerde olduğu belirtiliyor.

Bu arada en çok Latin Müslümanın bulunduğu yer ise California.

Cinsiyet Eşitliği

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan S.A. da, Ismail gibi 11 Eylül saldırıları sonrasında İslam dinini seçen Hispanik bir kadın.

S.A.’nın İslam’a doğru olan yolculuğu, birkaç yıl önce Tanrı’nın varlığını sorgulamaya başlayıp dinlerle ilgili derslere katılmaya karar vermesiyle başladı.

S.A. her ne kadar İslam hakkında bilgi edinmeye isteksiz olsa da, kadının din konularında yaptığı internet aramaları kendisini İslami kitaplara yönlendirdi.

Manhattan’daki Islamic Center of NYU’da verdiği bir röportajda konuşan S.A., muhafazakar olarak nitelendirdiği Katolik bir aileden geldiğini ve finansal açıdan ailesini desteklemesine rağmen babasının ve erkek kardeşlerinin egemenliği altında yaşadığını belirtti.





İslam’da kadın haklarına yer veriliyor olmasının dikkatini çektiğini belirten S.A., İslam’da erkekler ve kadınlar arasında bir denge olduğunu fark ettiğini söyledi.

İmam Ali, din değiştiren bazı kadınlar için İslam’daki cinsiyet eşitliği ilkesinin etkili olduğuna katıldığını belirtti.

Manhattan’daki Endonezya konsolosluğunda bir röportaj veren Ali, İslam’da tüm insanların eşit olduğuna dikkat çekildiğini belirtti.

Semavi bir din olarak İslam, erkeklerin sorumlukları ile kadınların hakları arasında bir ortak nokta belirleyen kurallara sahip.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2013 15:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol