LADİN'İN ÖLDÜRÜLÜŞÜ YOK SATTI...

Usame bin Ladin’in öldürüldüğü operasyona katılan Eski Amerikan komandosu Matt Bissonette’nin yazdığı “No Easy Day” adlı kitap, Washington’da piyasaya çıkar çıkmaz yok satıyor.

06 Eylül 2012 Perşembe 13:26
LADİN'İN ÖLDÜRÜLÜŞÜ YOK SATTI...

 Usame bin Ladin’in öldürüldüğü operasyona katılan Eski Amerikan komandosu Matt Bissonette’nin yazdığı “No Easy Day” adlı kitap, Washington’da piyasaya çıkar çıkmaz yok sattı. 

Obama yönetiminin, ABD’de büyük yankı uyandıran kitabın yazarı Bissonnette’ye karşı nasıl bir yasal işlemde bulunacağı henüz belli değilken, Washington’daki okuyucu kitlesi kitabın kamuoyunda yapacağı etkiler üzerinde farklı görüşlere sahip.
Virginia’da yaşayan Alan Fallow “Amerikan halkının görev sırasında aslında neler olduğunu öğrenmesinin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanarak “Yönetimin yaptığı açıklamalarla kitapta ortaya çıkanların farklılık göstermesi beni endişelendiriyor” şeklinde konuştu.
Obama yönetiminin görev hakkında yaptığı açıklamayla kitapta anlatılanların kısmen uyuşmadığı söyleniyor.
Maryland’de bir hükümet görevlisi olan Karen Gross, hükümet görevlileriyle, temsil ettikleri kurumlar arasında güven tesis edilmesinin gerektiğini belirtti. Gross, “Bir hükümet görevlisinin halka açıklayamayacağı şeyler olmasını ve bunun bir güven meselesi olduğunu anlayabiliyorum. Yine de halkın birçok detayı bilmeye hakkı var ve bu, hükümet görevlisinin kamu bilgilerinin gizliliğine göstermesi gereken dikkatle dengelenmeli” dedi.
Florida’dan Washington’a tatile gelen Dortha ve Larry Simmons çifti, halkın bilgi edinme hakkı ile ulusal güvenlik konularının gizliliğinin dengede tutulması gerektiğini söyleyerek “Sanırım hepimiz bu olayda neler olduğunu bilmek istiyoruz çünkü bunun bütün dünya için önemli olduğunu söyleyebilirim. Ulusal güvenliği sağlamanın önemli olduğunu düşünüyorum ve bu başarıldığı sürece bu tarz bir kitabın yayınlanmasında herhangi bir problem olmaz” ifadelerini kullandı.
Ancak Bissonnette’ye yönelik yapılacak yasal işlemlerin Obama yönetimini nasıl bir durumda bırakacağını merak eden Alan Fallow, “Bence, kahraman olarak görülen birisine dava açmak; yönetimi ahlaki bir bataklığın içine sokacaktır” şeklinde konuştu.
Bissonnette, kitaptan elde edilen kazancın ABD Donanması'nın özel kuvvetlerinde görev yapan askerlerin ailelerine fayda sağlayacağını söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol