KORKAKÇA VE ALÇAKÇA...

Hamas, İsrail askerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda Kur'an-ı Kerim'i çiğnemesini ve İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da Kur'an öğrenen öğrencilere saldırısını şiddetle kınadı.

04 Mart 2013 Pazartesi 14:43
KORKAKÇA VE ALÇAKÇA...

 Filistin Enformasyon Merkezi'nin yayımladığı açıklamasında Reşak, Kur'an mushafını çiğnemesini ve fanatik Yahudilerin İsrail güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri baskın sırasında cami avlusunda Kur'an öğrenen kız öğrencilere Mescid-i Aksa'da nöbet tutmalarını engellemek amacıyla saldırmasının ''Siyonistlerin ahlaki çöküntüsüne işaret eden bir cinayet olduğunu'' söyledi.

Reşak, bunun ''işgal rejiminin ırkçılığını yansıtan alçakça ve korkakça bir saldırı'' olduğunu ifade ederek, hiçbir semavi dine saygısı olmayan bu tavrın ''İsrail'in çöküşünün işaretlerinden biri'' olduğunu belirtti.
El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa avlusunda Kur'an okumak için bir araya gelen kız öğrencilere, bir İsrail askerinin müdahalede bulunduğu, müdahale sırasında kız öğrencinin elindeki Kur'an mushafının yere düştüğü ve İsrail askerinin Kur'an'ı ayaklarıyla çiğnediği belirtilmişti.
Olayla ilgili açıklama yapan Raid Salah'ın önderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi, İsrail askerinin eylemini, İslam ümmetine karşı yapılmış açık bir provokasyon olarak nitelendirmişti.


ARAP BİRLİĞİ KINADI
Arap Birliği, İsrail askerinin Mescid-i Aksa'da Kur'an okuyan kız öğrencilere müdahale etmesini ve yere düşen Kur'an-ı Kerim mushaflarına basarak çiğnemesini sert bir dille kınadı.
İsrail'in Filistin halkına uyguladığı baskılar karşısında acil tedbir alınması çağrısında bulunan Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih, Mescid-i Aksa'da yaşananların, Arap ve İslam dünyasına bir mesaj olduğunu belirterek, ''Kudüs'e, kutsal değerlerimize ve Müslüman halka yapılan saygısızlık ve insan hakları ihlallerinden biri olan bu zulmü şiddetle kınıyoruz'' dedi.
El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, bu sabah Mescid-i Aksa avlusunda Kur'an okumak için bir araya gelen kız öğrencilere, bir İsrail askerinin müdahalede bulunduğu, müdahale sırasında kız öğrencinin elindeki Kur'an mushafının yere düştüğü ve İsrail askerinin Kur'an'ı ayaklarıyla çiğnediği belirtilmişti.
Olayla ilgili açıklama yapan Raid Salah'ın önderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi, İsrail askerinin eylemini, İslam ümmetine karşı yapılmış açık bir provokasyon olarak nitelendirmişti.
İsrail yönetiminden henüz açıklama yapılmadı.
OLAY
Dün Mescid-i Aksa avlusunda Kur'an okumak için bir araya gelen kız öğrencilere, bir İsrail askeri müdahalede bulunmuş, müdahale sırasında kız öğrencinin elindeki Kur'an yere düştü. İsrail askeri, yere düşen Kuran'ı ayaklarıyla çiğnedi. İsrail askerinin davranışı karşısında tepki gösteren kız öğrencilerin yüksek sesle tekbir getirmesinin ardından, İsrail askerinin olayın yaşandığı bölgeden kaçarak uzaklaştığı, olayın duyulmasının ardından, Mescid-i Aksa'nın batı kapısı yakınlarında namaz kılan bir grup Filistinlinin gelmesiyle gerginlik daha da tırmandı.

CİHAN





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol