'KİM YAPTIYSA HESABINI VERECEK'

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki patlamaları kimin ve neden gerçekleştirdiğini hala bilmediklerini ama kesinlikle bulacaklarını söyledi.

16 Nisan 2013 Salı 11:57
'KİM YAPTIYSA HESABINI VERECEK'

 ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki patlamalarla ilgili basının karşısına çıktı.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller'den brifing almasının ardından Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirtti.
Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.
Obama, tüm Amerikan halkının Bostonluların yanında olduğunu dile getirerek, bugün eşi Michelle Obama ile dualarının, yakınlarını kaybedenler ve yaralılar için olduğunu söyledi.
Gerekirse ABD genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren Obama, olayla ilgili hala tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı.
Obama, "Saldırıyı kimin ve neden yaptığını hala bilmiyoruz ve tüm gerçeklere ulaşmadan insanlar hemen bir sonuç çıkarmamalı. Ama şundan bir şüpheniz olmasın ki bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız ama kesinlikle kimin yaptığını ve niçin yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi.
FBI olayı "terörist saldırısı" olarak değerlendirirken, Obama'nın konuşmasında "terör" ifadesini kullanmaması dikkati çekti.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol