KESİK KAFALI MESAJ...

Terör örgütü IŞİD tarafından yayınlanan videoda, ABD’li gazeteci James Wright Foley kafası kesilerek öldürüldü

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:05
KESİK KAFALI MESAJ...

 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ABD'li bir gazeteci infaz etti. 2012'de Suriye'deyken kaçırılan James Wright Foley, kafası kesilerek öldürüldü.

Örgüt tarafından yayınlanan videodaki infazı gerçekleştire militan, ABD Başkanı Barak Obama'ya tehditler savurdu.

Militan, Obama’ya seslenerek, "Müslümanların, İslami devlet halifeliği altında huzurla yaşamasına engel olma girişimlerin, kendi insanlarının kanlarının dökülmesiyle sonuçlanacaktır" dedi.

İngiliz aksanıyla İngilizce konuşan militan Foley'nin ölümünün ABD'nin Irak'taki IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırılarının doğrudan sonucu olduğunu söylüyor.

Beş yıldır Ortadoğu'da çalışan James Foley 22 Kasım 2012'de kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Gazeteci James Foley'in infazı sonrası ABD vatandaşı olduğu iddia edilen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff’la kameraların karşısına geçen militan, bu gazetecinin kaderinin Obama yönetiminin atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, görüntülerin doğruluğunun araştırıldığı belirtildi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, videoyu gördüklerini, istihbarat camiasının, gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirtti. Hayden, eğer video gerçekse, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini ifade etti.

Foley'nin bulunması için aliesi tarafından açılan Twitter hesabında, "Hepinizin doğrulama ve yanıtlar aradığınızı biliyoruz. Lütfen biz de tüm bilgileri alana kadar sabırlı olun ve Foley için dua edin" denildi.
(BBC Türkçe)









yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.08.2014 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol