KARA KUTU BULUNDU...

Ukrayna’daki Rus yanlısı ayrılıkçı güçler, düşen Malezya Havayolları’na ait uçağın kara kutusunu bulduklarını açıkladı.

18 Temmuz 2014 Cuma 14:55
KARA KUTU BULUNDU...

 ara kutunun incelenmesinden sonra uçağın füze ile düşürülüp düşürülmediği konusu açığa kavuşacak.

Ölenlerin çoğu ABD'li ve Hollandalı

Düşen Malezya uçağında ölenlerin 23'ünün ABD vatandaşı, çoğu ise Hollandalı turist olduğu iddia edildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi, ülkenin doğusunda düşen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağında ölü sayısının 300’den fazla olduğunu bildirdi. Ölenler arasında 23 ABD vatandaşı da olduğu aktarıldı.

Malezya Havayolları'nın, Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında çok sayıda Hollandalı turistin bulunduğu belirtildi.


Hollanda televizyonu NOS'a açıklama yapan D-Reizen turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Will van den Hoogen, bu uçuş için kendilerinden bilet alan 25 kadar yolcu olduğunu belirtti.

Den Hoogen, söz konusu kişilerin hepsinin uçağa binip binmediğini bilmediklerine değinerek, yolcu yakınlarına yardımcı olmak amacıyla bir telefon hattını hizmete açtıklarını kaydetti.

Başka bir tur şirketi WTC de 20 ile 30 kadar müşterilerinin uçakta bulunduğunu açıkladı.


Uçağın kalktığı Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda da yolcu yakınlarına yardımcı olmak amacıyla bir servisin oluşturulduğu aktarıldı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, olayın ardından AB Zirvesi için bulunduğu Brüksel'den ülkesine döndüğü bildirildi.

Uçağın düşmesi nedeniyle şoke olduğunu dile getiren Rutte, gelişmeleri takip etmek için Lahey'e dönmeye karar verdiğini ifade etti. Rutte, Ukrayna Cumhurbaşkanı'yla görüştüğünü de belirtti.

Malezya Havayolları'nın Rusya sınırından 60 kilometre uzakta Ukrayna'ya düsen Boeing 777 tipi yolcu uçağında 280 yolcu ve 15 mürettebat olduğu belirtilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2014 15:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol