KAOS BÜYÜYOR...

Irak Şam İslam Devleti'nin Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmesinden sonra ortaya çıkan kaos ortamı gittikçe büyük alanlara yayılıyor.

12 Haziran 2014 Perşembe 13:10
KAOS BÜYÜYOR...

 IŞİD'nin Musul'dan sonra Kerkük ve Selahettin'e hareket edeceği iddiası gerekçesiyle Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı Peşmerge birlikleri Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük ve Tuzhurmatu bölgesine önceki gece sevk edildi. Bölgeye gelen Peşmergeler polis ve askeri noktalarda kontrolü ele aldığı, polisin ve askerin mühimmatına ve silahlarına el koyduğu, devlet dairelerini yağmaladıkları belirtiliyor.

KERKÜK'TE IRAK ORDUSUNUN BİNASI YAĞMALANDI

Bu arada Kerkük'te Irak ordusunun 12. Bando Komutanlığı'nun yağmalandığı belirtiliyor. Peşmerge kuvvetlerinden olduğu iddia edilen 
kişilerin silah ve mühimmata el koydukları ve binaları ateşe verdikleri belirtiliyor.

Peşmergeler karakollardan sonra Su İdaresi Dairesi, Gıda Dağıtım Merkezi, Tuzhurmatu Belediyesi, Tuzhurmatu Hastanesi, Devlet Kurumları Koruma Dairesi ve Tuzhurmatu Ecza ve Medikal Deposu'nu yağmaladı. DHA muhabirine bilgi veren Tuzhurmatu Ecza ve Medikal Deposu Müdürü Rıza Musa, depoda bulunan ilaç ve medikal malzemenin yanısıra mobilyaların dahi yağmalandığını söyledi. 

DHA muhabirinin ulaştığı Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB Tuzhurmatu sorumlusu Mulla Kerim, kendilerinin de bu durumdan muzdarip olduğunu, ancak ortaya çıkan kaos ortamından yararlanan mafya şebekleri yaptığını iddia etti. Kerim, bu sabah Peşmergelerin yağma yapan bir Kürt silahlı grubunu yakaladığını söyledi.

TUZHURMATU'DA YAŞAYAN ARAPLAR KAÇTI, KALAN TÜRKMENLER KAYGI İLE BEKLİYOR

Gelişmelele birlikte Tuzhurmatu'da yaşayan Araplar ile Türkmenlerin büyük bir bölümünün Tuzhurmatu'dan ayrıldığı; Tuzhurmatu'da kalan Türkmenlerin ise kaygı ile olayları izledikleri belirtildi.

2003'te ABD'nin Irak'ı işgali sırasında da benzeri bur durum yaşanmış; peşmergeler Türkmen bölgelerinde devlet kurumları ve vatandaşların evlerini yağmalamıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2014 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol