KABE'YE FÜZE SALDIRISI!...

Suudi Arabistan Yemen’deki isyancı Husilerin Mekke’ye balistik füze ile saldırdığını açıkladı.

28 Temmuz 2017 Cuma 13:55
KABE'YE FÜZE SALDIRISI!...

Suudi Arabistan Yemen’deki isyancı Husilerin Mekke’ye balistik füze ile saldırdığını açıkladı.  Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyondan yapılan açıklamada, saldırı “Hac faaliyetlerini aksatmaya yönelik çaresiz bir girişim” olarak nitelendirildi. Füzenin Mekke’nin yaklaşık 70 kilometre güneyinde düşürüldüğü duyuruldu.

Kabe’ye Füze Saldırısı İddiası

Yemen’de Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyondan yapılan açıklamada füze saldırısı, “Hac faaliyetlerini aksatmaya yönelik çaresiz bir girişim” olarak nitelendirildi.

Şii Husiler: Hedef Taif’teki askeri hava üssüydü

Ülkelerinde koalisyon güçleri ile savaşan Şii Husiler ise füzenin Mekke yakınlarındaki Taif kentinde bulunan Kral Fahd Askeri Hava Üssünü hedef aldığını duyurdu. Husiler ayrıca “Volkan 1” adlı balistik füzelerle birden fazla füze saldırısı düzenlediklerini ve füzelerin hedeflerini başarıyla vurduklarını iddia etti.

İlk füze saldırısı değil

Husiler daha önce de Yemen-Suudi Arabistan sınırında füze saldırıları düzenlemişlerdi. Suudi Arabistan Ekim ayında da Yemen’den fırlatılan bir füzeyi düşürmüştü. Ancak bu saldırılardan hiçbiri Hac zamanı öncesi değildi. Bu yıl Hac için yaklaşık 2 milyon Müslümanın Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İran’ın desteklediği iddia edilen Husilerin Ocak 2015’te başkent Sana’yı ele geçirmesinin ardından Suudi Arabistan’a kaçmıştı.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri Mart 2015’te Hadi’ye destek için bu ülkedeki iç savaşa müdahil olmuşlar, önce hava saldırıları sonra da kara harekatı düzenlemişlerdi. Husileri eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlerin desteklediği de öne sürülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.07.2017 23:09
Anahtar Kelimeler:
YemenKabeMekkeSuud
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol