İŞTE ÜLKE.. İŞTE ADALET!

Türkiye'de henüz kundaktaki bebeğe bile taciz suçları işlenirken, her türlü iğrençliğin mimarları mahkemelerde tuhaf savunmalarla serbest bırakılırken o çok eleştirilen ABD yine müthiş bir adalet örneği sergiledi. 9 yaşındaki çocuğa tecavüz edip öldüren mahkuma bakın ne yapıldı?

13 Şubat 2014 Perşembe 12:34
İŞTE ÜLKE.. İŞTE ADALET!

 ABD'nin Florida eyaletinde 18 yıl önce 9 yaşındaki bir erkek çocuğu tecavüz ettikten sonra öldüren mahkum infaz edildi.

ABD'li yetkililer, 46 yaşındaki Juan Carlos Chavez'in McAlester kentindeki Florida Eyalet Hapishanesi'nde zehirli karışımın enjekte edilmesinden 15 dakika sonra öldüğünü açıkladı.

ABD Temyiz Mahkemesi, Chavez'in avukatlarının infazın ertelenmesi için son dakikada yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Chavez, 11 Eylül 1995'te Miami'de bir okul servisini durdurmuş, 9 yaşındaki Jimmy Ryce'ı başına silah dayayarak kaçırmıştı.

9 yaşındaki Jimmy Ryce'e tecavüz eden Chavez, daha sonra kaçmaya çalışan çocuğu vurmuş ve bedenini parçalara ayırarak çimento doldurduğu saksılara gömmüştü.

Tüm arama çalışmalarına karşın Jimmy'nin okul çantası ve cinayet silahı ancak üç ay sonra Chavez'in ev sahibi tarafından bulunmuştu.

Cinayeti itiraf eden Chavez, güvenlik güçlerine küçük çocuğu gömdüğü saksıları teslim etmişti.

Küçük çocuğun ailesi, kayıp çocuk vakalarının araştırılması ve tecavüz suçu işleyenlerin tutukluluk koşulları ile yasaların değiştirilmesi için eyleme geçmişti.

Ryce ailesi tarafından kurulan "Jimmy Ryce Kaçırılma Kurbanları Merkezi", güvenlik güçlerine kayıp çocukların aranmasına yardımcı olacak yüzlerce özel eğitimli köpek sağlamıştı.

Florida eyaleti, 1998'de tecavüz suçu işleyenlerin hala son derece tehlikeli kabul edilmesi durumunda hapis cezalarını tamamlamalarının ardından da tutuklu kalmalarını öngören Jimmy Ryce Kanunu'nu kabul etmişti. Benzer kanunlar, diğer eyaletlerde de onaylanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2014 12:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol