İŞTE RUSYA'NIN MEKTUBA CEVABI...

Kremlin'den Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektuba yanıt geldi.

15 Haziran 2016 Çarşamba 18:00
İŞTE RUSYA'NIN MEKTUBA CEVABI...

 Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Moskova'nın Ankara ile ilişkilerinin normale dönmesini istediğini fakat Vladimir Putin'in Türkiye'nin bazı koşulları yerine getirmeden bunun mümkün olmadığını kesin olarak belirttiğini söyledi. 

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hiç şüphesiz ki, ilişkilerimizin normale dönmesini ve iyi niyetli, karşılıklı işbirliği yaptığımız döneme dönmeyi istiyoruz. Fakat Devlet Başkanı Putin yaşananlardan sonra gerekli adımlar atılmadan Rusya için ilişkilerin düzelmesinin mümkün olmadığını kesin olarak belirtti" dedi. 

Peskov, Putin'in birçok kez Rusya'nın Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmayı istediğini söylediğini hatırlattı. Peskov, Moskova'nın Türkiye ile partnerlik ilişkilerine sahip olduğu ve ilişkilerin tüm alanlarda en üst seviyede olduğu dönemlere ciddi değer verdiğini belirtti. 

Peskov son olarak şunu söyledi

"Biz ilişkilerimizdeki bu denli zengin tecrübenin bir anda Türkiye'nin agresif tavrı yüzünden yok edilmesinden dolayı çok üzgünüz."

Peskov ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektubunun cevap gerektirmeyen protokol mesajı olduğunu bildirdi. 

Peskov'un açıklaması şöyle...

"Bu protokol mesajı, milli bayramlarda genel olarak böyle mesajlar gönderilir. Bu uluslararası ilişkilerde normal bir olay. Bu tür mesajlar yanıt gerektirmiyor. Maalesef bu mesajda başka bir açıklama yoktu."

Ülkeler arasındaki zor diplomatik durumların bu tür mesajların gönderilmesine engel olmadığını belirten Peskov, "Bazen mesajlar gelmeye devam ediyor, bazen kesiliyor, bu duruma bağlı. Bu sene bu mesaj geldi, ama Türkiye'nin bizim uçağımıza saldırısının ardından ilk ulusal bayram" dedi.
Siyamend Kaçmaz / Moskova

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.06.2016 18:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol