İŞTE O KATİLLER!

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine dün öğle saatlerinde düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden ikisinin kimliklerini tespit etti. Buna göre bu iki kişi kardeş. Kardeşler 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi. Polis bu iki kişiyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

08 Ocak 2015 Perşembe 11:44
İŞTE O KATİLLER!

 Saldırıyı gerçekleştiren üçüncü kişi ise 8 Temmuz 1996 doğumlu, sabit adresi bulunmayan Hamyd Mourad. Fransız basını bu kişinin gece geç saatlerde teslim olduğunu ve gözaltında tutulduğunu yazıyor. Liberation gazetesi, dosyaya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Cherif Kouachi’nin bacanağı olan Hamyd Mourad’ın adının sosyal ağlarda dolaştığını öğrenmesinin ardından polise giderek teslim olduğunu öne sürdü.

7 KİŞİ GÖZALTINDA
Libération, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı.
Associated Press’in haberine göre, bir El kaide sözcüsü, örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini ancak eylemin “ilham verici” olduğunu belirtti.
Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.
TERÖR SUÇUNDAN HÜKÜM GİYMİŞTİ
Hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre Şüphelilerden Cherif Kouachi, 2008’de militanların Irak’a gitmesine yardımcı olduğu için 18 ay hapis cezası almıştı. Cherif Kouachi, Bağdat yakınlarındaki Ebu Gureyb cezaevindeki Iraklı mahkumlara ABD tarafından işkence yapılmasına kızdığını ve Irak’ta ABD öncülüğündeki koalisyona karşı savaşılması gerektiği düşüncesine inandığını ifade etmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.01.2015 11:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol