İşte ABD'nin Gizli Koronavirüs Yazışmaları!

Koronavirüsün merkez üssü ABD’de Covid-19 sebebiyle ölümler daha da artıyor. NY Times’ın ele geçirdiği belgelerde Washington yönteminin haziran ayında durumun çok daha kötü olacağını öngördüğü ortaya çıktı.

07 Mayıs 2020 Perşembe 06:38

Çin’de ortaya çıktıktan sonra Avrupa’yı kasıp kavuran koronavirüsünün gerçek merkez üssü haline gelen ABD, koronavirüsü salgınıyla ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada ülke genelinde koronavirüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının 1.015 olduğu belirtildi. Bu oran ülkenin son 1 ayda kayıtlara geçtiği en düşük günlük ölüm sayısı olarak açıklandı. Bu açıklama ile birlikte ülke genelinde Covid-19’dan yaşamını yitirenlerin sayısı 68.920’ye çıktı.

Yapılan açıklamada 1.180.332 insanda da koronavirüsü tespit edildiği belirtildi. Bu oran İspanya’nın yaklaşık 5 katı, salgının eski merkez üssü olan Çin’in ise 14 katı olarak hesaplandı. Ülke genelinde yaklaşık 200 bin insanın da koronavirüsünü yendiği belirtildi.

ABD’DEN KORKUTAN SENARYO
Bu açıklamalarla birlikte ABD gündemine bomba gibi düşen bir iç yazışma yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. New York Times’ın özel haberinde, ABD’deki yetkililerin iç yazışmaları ve koronavirüsü ile ilgili öngörüleri yer alıyor.

Belgelerde ABD hükümetinin Mayıs ayı sonuna doğru her gün 200 bin yeni vaka tespit edilmesini ve her gün yaklaşık 3 bin insanın yaşamını yitirmesini beklediği ortaya çıktı. Durumun haziran ayıyla birlikte yaklaşık yüzde 70 daha fazla artış olacağını öngören uzmanlar, işletmelerin ve ekonominin tekrar açılmasının ülkede son 7 haftada alınan önlemleri çöpe atacağını söyledi.

Ele geçirilen belgelerde Salgın Hastalıkla Kontrol ve Mücadele Merkezi, “Çok sayıda bölgede acı ve ağırlık devam edecek” yorumunu yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2020 06:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol