'IŞİD LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ'

IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin ABD saldırısı sonucu ağır yaralandığı ve birkaç saat içinde öldüğü belirtildi.

10 Kasım 2014 Pazartesi 16:10
'IŞİD LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ'

 Dün Reuters ajansının IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin ağır yaralandığı haberinin ardından bugün bölgedeki kaynaklardan gelen haberde örgüt liderinin Irak-Suriye hattındaki El-Kaim denilen bölgedeki bir binada bulunduğu sırada ABD tarafından saldırı yapıldığı, saldırıda ağır yaralanan Bağdadi'nin birkaç saat sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberi paylaşan kaynak, Bağdadi'nin bulunduğu meclise sızan bir casusun bina koordinatlarını paylaştığı ve saldırının bu şekilde gerçekleştiği belirtildi.

IŞİD'e yakın kaynaklar da, Ebubekir el-Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonrası öldüğünü doğruladı.

 Irak ve Suriye'de ele geçirdiği yerlerde terör estiren IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD, Twitter adresinden yaptığı açıklamada bu olayı doğrulamıştı.
 
Bugün konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. IŞİD'e yakın kaynaklar, Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı.
 
"YENİ BİR HALİFE ADAYI BELİRLEYECEĞİZ"
 
IŞİD'e yakın Twitter hesabı konuyla ilgili; "Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz" açıklaması yaptı.
 
PENTAGON'UN AÇIKLAMASI
 
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı. Sözcü, yaptıkları saldırıda "örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini" hedeflediklerini fakat son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2014 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol