İRAN YİNE ABD UÇAĞINI VURDU!

Bizzat ABD, İran'ın Arap Körfezi üzerinde insansız uçağını vurduğunu açıkladı.

09 Kasım 2012 Cuma 13:16
İRAN YİNE ABD UÇAĞINI VURDU!

 ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'a ait bir SU-25 askeri uçağının 1 Kasım'da Arap Körfezi üzerinde uluslararası hava sahasında ABD insansız uçağına ateş açtığını açıkladı. Pentagon, insansız uçaklarınınsaldırıda zarar görmediğini de belirtti.

Pentagon Sözcüsü George Little, düzenlediği basın toplantısında, olayın 1 Kasım'da ABD saatiyle sabaha karşı 04.50 civarında meydana geldiğini, ABD uçağının isabet almadığını, hasarsız şekilde üssüne geri döndüğünü söyledi.
Little, insansız uçağın, ''rutin keşif'' görevi yaptığını ve İran sahillerinin 26 kilometre açığında uçtuğunu belirtti.
''İran'ı Uyardık''
ABD'ye ait bir insansız uçağa Körfez üzerinde uluslararası hava sahasında ilk kez ateş açıldığı bilgisini veren Little, ABD'nin, uluslararası hava sahasında bu tür keşif uçuşlarına devam edeceği yönünde İranlıları uyardığını söyledi.
''Obama Haberdar Edildi''
''Bölgedeki askeri varlıklarımızı ve kuvvetlerimizi korumak için diplomatik ve askeri anlamda geniş yelpazede seçeneklere sahibiz ve gerektiğinde bunu yapacağız'' diyen Little, olayla ilgili olarak ABD Başkanı Barack
Obama, Savunma Bakanı Leon Panetta ve ilgili Kongre üyelerinin bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.
ABD İnsansız Uçağını Düşürmüştü
İran yaklaşık 6 ay önce ABD'ye ait RQ-170 tipi insansız uçağı düşürdüğünü açıklamıştı. İran'ın düşürdüğü ABD insansız uçağının teknolojisinden yararlanarak, yeni bir insansız uçak ürettiği iddia edilmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol