İncil Sallayan Trump'a Sert Tepki!

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeyi kasıp kavuran ırkçılık karşıtı gösteriler sürerken elinde İncil ile poz vermesine din görevlileri sert tepki gösterdi. Washington Episkopal Piskoposu Mariann Budde, "İsa'nın öğretilerine aykırı bir mesaj için arka fon oluştursun diye Yahudi-Hıristiyan geleneğinin en kutsal metnini ve izin almaksızın benim yetki alanımdaki kiliselerden birini kullandı." dedi.

03 Haziran 2020 Çarşamba 15:53
İncil Sallayan Trump'a Sert Tepki!

ABD Başkanı Donald Trump’ın George Floyd’un öldürülmesi sonrası protestolar şiddetini artırarak devam ettirirken elinde İncil ile poz vermesine yankılar sürüyor.

Tartışmaya başta Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, dualarının, Floyd dahil ‘ırkçılık günahı’ sonucu öldürülen herkesle birlikte olduğunu söyledi.

Öte yandan Washington Episkopal Piskoposu Mariann Budde Trump’ın elinde İncil ile poz vermesine tepki göstererek, "İsa'nın öğretilerine aykırı bir mesaj için arka fon oluştursun diye Yahudi-Hıristiyan geleneğinin en kutsal metnini ve izin almaksızın benim yetki alanımdaki kiliselerden birini kullandı." şeklinde konuştu.

TRUMP İNCİL İLE POZ VEREBİLSİN DİYE DİN GÖREVLİLERİNE BİBER GAZI SIKTILAR

ABD Başkanı Donald Trump’ın, bir kiliseye gidebilmek için yolu açtırmak amacıyla gaz sıktırdığı protestocualr arasında din görevlilerinin de olduğu ortaya çıktı. Trump’ın gittiği St. John’s Episcopal Kilisesi’nden din görevlilerinin biber gazına maruz kaldığı kaydedildi. Polis saldırısına maruz kalan Papaz Gini Gerbasi, “Kutsal toprakları savaş alanına çevirdiler” tepkisini gösterdi.Trump, orduyu göreve çağırdı, Pentagon ‘Yok artık’ dedi“Birden bire göz yaşartıcı gaza nedeniyle öksürdüm” diyen Gerbasi, saldırı sırasında 20 din görevlisinin protestocuları desteklemek için olay yerinde olduğunu anlattı.

Gerbasi, din görevlilerinin protestoculara su, yiyecek ve el dezenfektanı verdiklerini söyledi.Saat yediye doğru, sokağa çıkma yasağının başlamasından önce önce toparlanmaya başladıklarını anlatan  söyleyen Gerbasi, “Patlama seslerini duyduk, insanların yere düştüğünü gördük, ne olduğunu anlamadık” dedi. Bazı protestocuların polis tarafından ateş açılmasıyla vurulduklarını ve acıyla bağırdıklarını da dile getirdi.ABD Milli Takım koçu Popovich de patladı: Trump'ın azıcık beyni olsaydı...“Bu, ülkemizde iyileşmeye, uzlaşmaya ve adalete ihtiyacımız olan zamanlarda, büyük acı veren bir kriz anıdır” diyerek devam eden Gerbasi, “Polis, siyah kalkanları ve teçhizatlarıyla beraber protestocuları St. John’s Kilisesi’nin verandasından itmeye başladı” ifadelerini kullandı.

PAPA’DAN IRKÇILIĞA TEPKİ

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, George Floyd’un öldürülmesinin ardından yeniden alevlenen ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar hakkında sessizliğini bozdu.

Floyd’un ölümü için ‘trajik’ diyen Papa, dualarının, Floyd dahil ‘ırkçılık günahı’ sonucu öldürülen herkesle birlikte olduğunu söyledi.Papa, “Irkçılığa ve dışlamanın her türlüsüne göz yumup ya da görmezden gelip yine de her bir insanın yaşamının kutsal olduğunu savunduğumuzu iddia edemeyiz” dedi.Trump'ın ses kaydı sızdırıldı: Valilere bakın ne talimatı vermişProtestolar sırasında yaşana şiddete değinen Papa, “Aynı zamanda, son gecelerde yaşanan şiddetin kendi kendine zarar verdiğini, kendi kendini başarısızlığa uğrattığını da itiraf etmeliyiz. Şiddet yoluyla hiçbir şey kazanılmaz, çok fazla şey kaybedilir” ifadelerini kullandı.Papa ayrıca, ABD’lilere ‘özlemi çekilen barış ve ulusal uzlaşı’ için tanrıya dua etmeleri çağrısında bulundu.

TRUMP’IN İNCİL İLE POZ VERMESİNE SERT TEPKİ

Beyaz Saray'da protestocuları tehdit eden açıklamalar yaptıktan sonra yakındaki St. John Episkopal Kilisesi'ne elinde tuttuğu İncil'le yürüyen, bugün de Papa 2. Jean Paul'ün adını taşıyan ibadethaneyi ziyareti programına alan Başkan Donald Trump'a, dini liderler sert tepki gösterdi.Washington Episkopal Piskoposu Mariann Budde, "İsa'nın öğretilerine aykırı bir mesaj için arka fon oluştursun diye Yahudi-Hıristiyan geleneğinin en kutsal metnini ve izin almaksızın benim yetki alanımdaki kiliselerden birini kullandı." dedi.

Vatikan'ın iletişim başkanlığına danışmanlık yapan Cizvit rahip James Martin de şöyle açıklamalarda bulundu: "Açık konuşayım. Bu mekruhtur. İncil sizin yaslanacağınız bir dekor değildir. Kilise, fotoğrafçılara poz verme sahnesi değildir. Din, siyasi alet değildir. Tanrı sizin oyuncağınız değildir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.06.2020 16:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol