İNADINA PROVOKASYON!

Belçika'da Müslümanlara yönelik başlatılan broşürlü kampanya devam edecek.

15 Ekim 2013 Salı 15:01
İNADINA PROVOKASYON!

 Belçika’da mahkeme, aşırı sağcı Flaman siyasetçi Anke Van Dermeersch’in bastırarak panolara koyduğu Müslüman kadınlara yönelik hakaret içeren broşürlerin kaldırılmasına karar verdi ancak Dermeersch kampanyasını sürdüreceğini duyurdu.

Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Christian Louboutin’in topuklu ayakkabılarının kullanıldığı reklam broşürlerinde İslam ülkelerinde yaşayan kadınların etek boylarının yukarıya çıktıkça daha fazla hakarete uğradığını ileri sürülüyor, kampanyada mini etek giyenlerin ise bu ülkelerde fahişe muamelesi gördüğü iddia ediliyordu. 

‘İslam’a Karşı Kadınlar’ başlıklı kampanyada sınıflandırma ise şöyle yapılmıştı: Topukaltı, şeriat, topuk üstü provokatif, baldıraltı tecavüz, baldırüstü kırbaçla cezalandırma.

Belçika Ticaret Mahkemesi’ne başvuran Christian Louboutin, bu kampanyada ayakkabılarının kullanılmasına karşı çıktı ve davayı kazandı. Ancak Louboutin, broşürlerin içeriği ile ilgili dava açmadı. Bu durumu fırsat bilen ırkçı siyasetçi Dermeersch, kampanyadaki ayakkabıların yerine başka topuklu ayakkabılar kullanılacağını belirterek İslam karşıtı siyasetlerine devam edeceklerini duyurdu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.10.2013 15:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol