'İMPARATORLUK HAYALİ YÜZÜNDEN...'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye ile ilişkilerinin onarılmasını umduklarını fakat bunun için bir dizi şartları olduğunu söyledi.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:20

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Sputnik'e demecinde, "Türkiye ile ilişkilerimiz, Türkiye Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından, onun siyasal hırsları ve imparatorluk hayalleri yüzünden bozuldu" dedi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı şöyle devam etti: "(Erdoğan) Suriye'deki silahlı grupları desteklemenin sonuçlarını düşünmüyor. Kendisi, komşusu olan bir devleti yerle bir etti. Türkiye'nin Afrin 'i işgali de bunun açık bir örneği."

Mikdad, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması ihtimaline ilişkin bir soru karşısında ise şu ifadeleri kullandı: "Türk halkının (ilişkilerin) düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye'deki teröristleri desteklemeyi bırakıp Suriye'nin bir kısmını işgal etmiş olan güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2018 02:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol